Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2024

skupina G, 8. kolo
17.10.2023 20:45 CET
3 : 1
(1:1)

Reportáž

Aleksandar Mitrovič (© AFP)

Balkánský duel seděl osvědčeným esům. Srby postavil na práh mistrovství Evropy Mitrovič

Fotbalisté Srbska zvládli osmé kolo kvalifikační skupiny G na mistrovství Evropy a porazili Černou Horu 3:1. První poločas se nesl ve znamení přesných zásahů útočných es obou rivalů. Na brzkou trefu Aleksandara Mitroviče totiž ve 36. minutě zareagoval hostující kapitán Stevan Jovetič. Šťastnější byl nakonec útočník Al Hilalu, neboť dalším gólem a asistencí výrazně přiblížil Orly k účasti na evropském šampionátu.

Domácí celek si sice neúspěšným výletem do Budapešti lehce zkomplikoval cestu k postupu, případný triumf by ho však závěrečnému turnaji výrazně přiblížil. Následně by Srbové měli situaci stále ve svých rukách, narazí navíc již jen na trápící se Bulhary. Výhra by se hodila i jejich bývalým federálním partnerům, kteří měli o dva body méně. Ty pak kromě papírově snadného utkání s Litvou čekal na konec skupiny složitý duel proti Maďarům.

Roli favorita začal v deváté minutě naplňovat Mitrovič. V křídelním prostoru si našel přihrávku Saši Lukiče, míč si sám navedl skrz obranu soupeře a střelou na zadní tyč rozjásal diváky. Další vrásky na čele hostujícímu trenérovi Miodragovi Radulovičovi přidělalo zranění Andriji Vukčeviče a nucené brzké střídání. Smůla se Černohorcům přestala lepit na paty ve 36. minutě. Během rychlého protiútoku Adam Marušič potáhl míč, dlouhou přihrávkou našel Jovetiče a ten prudkou střelou vyrovnal stav utkání.

Změna stran přinesla klid do srbských řad. Trpělivý projev s míčem na kopačkách přinesl ovoce v 73. minutě. Po sérii rychlých přihrávek oslovil Dušan Tadič ze strany hřiště Mitroviče, který z bezprostřední blízkosti přidal svou druhou přesnou trefu. Vzápětí si oba zkušení reprezentanti role vyměnili, což vedlo k Tadičově tvrdé ráně upravující skóre na 3:1.

Srbsko tedy na vlastním hřišti zvítězilo a před závěrečným duelem si vytvořilo dobrou výchozí situaci. Pro jistotu postupu mu bude stačit porazit Bulhary, které přivítá 19. listopadu. Černá Hora o tři dny dříve změří síly s Litvou.

Autor: Livesport.cz / Kryštof Burger

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele