Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2024

skupina J, 5. kolo
08.09.2023 20:45 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Bruno Fernandes (© AFP)

Slovenský svátek úspěšnou tečku nedostal. Ronaldo balancoval na hraně vyloučení

Portugalsko v pátém zápase kvalifikace o mistrovství Evropy vyhrálo na Slovensku 1:0, a upevnilo tak svou pozici na čele skupiny J. I přes aktivitu domácích, mezi jejichž fanoušky vzbudil příjezd hvězd zašlou vášeň pro fotbal, otevřel skóre těsně před odchodem do kabin Bruno Fernandes. Cristiano Ronaldo byl nejblíže ke gólu v 62. minutě, míč si však špatně zpracoval a po následném nepříjemném zajetí do Martina Dúbravky ho od vyloučení uchránila jen benevolence sudího.

Portugalci přijeli na půdu Slovenska ve skvělé náladě, jelikož všechna svá utkání doposud vyhráli s vynikajícím skóre 14:0. Na evropské trávníky se vrátil také Ronaldo, jenž ve stále více populární arabské soutěži chytil fantastickou formu. Kapitán Portugalska z posledních tří střetnutí vsítil šest branek, ke kterým přidal navíc čtyři asistence. Jednu z největších hvězd světové kopané měl za úkol bránit třeba Milan Škriniar, jenž se již naplno etabloval v sestavě PSG.

Slovensko vstoupilo do zápasu velmi aktivně. V 11. minutě se na hranici pokutového území dostal k zakončení Róbert Polievka, útočník domácích ale střelu nestačil umístit a trefil pouze prostředek brány. O něco lépe si těsně před poločasem vedl z podobné pozice Lukáš Haraslín, ten však napálil jen pravou tyč. Nakonec to tedy byli Portugalci, kteří se dostali do vedení. Fernandes si ve 43. minutě navedl míč po pravé straně do vápna a následnou střelou na zadní tyč překonal Dúbravku.

V 56. minutě se v dobré pozici uvnnitř vápna ocitl Ivan Schranz. Fotbalista Slavie ale zakončoval ve skluzu, a míč tak poslal výrazně mimo branku. Následně se do dvou šancí dostal Ronaldo. V té první si ovšem po špatném zpracování spíše koledoval o červenou kartu, posléze už se ke střele dostal, ale zamířil pouze na tribuny. Chvíli poté si během standardní situace našel míč ve vzduchu Škriniar, balon ovšem mezi tři tyče usměrnit nedokázal.

Portugalsko tak udrželo na slovenské půdě svou stoprocentní bilanci a získalo další tři body. Následující utkání skupinové fáze sehraje v pondělí 11. září, kdy se střetne s Lucemburskem. Slováci se utkají ve stejný den s Lucemburskem.

Autor: Livesport.cz / Petr Riska

Komentáře (1)

Přidat komentář
Albert Rusnák ml.

Ak nastúpime v takej zostave, aká je v článku predikovaná, bude to naša smrť a Portugalci si nás dajú ako jednohubku. Treba dať konečne zbohom tým, ktorí sú buď za zenitom alebo v reprezentácii dlhodobo nepodávajú dobré výkony ako Pekarík, Duda, Kucka prípadne tých, ktorí sa v kluboch momentálne trápia ako Suslov a stavať tých, ktorí majú formu. Bénes a Haraslín do základu, Kadák možno z lavičky ako striedajúci hráč a na RB namiesto Pekyho asi ten Tomič, hoci to tiež nie je úplne terno. Ak dnes kvôli úmrtiu otca náhodou nebude hrať Lobotka, nahradiť ho Berom, ktorý hrával stabilne v Eredivisie a po prestupe do Bochumu nastupuje aj v Bundeslige.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele