Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2024

skupina G, 5. kolo
07.09.2023 18:00 CET
2 : 2
(0:0)

Reportáž

Nikola Krstovič (© AFP)

Střelecký objev Serie A Černohorcům štěstí nepřinesl. Litva vyválčila v bláznivém závěru bod

Litva remizovala v zápase pátého kola kvalifikační skupiny G o postup na mistrovství Evropy s Černou Horou 2:2. Ve vyrovnaném duelu v Kaunasu docílili gólu jako první v 71. minutě domácí, jenže po obratu řízeném kanonýrem italského Lecce Nikolou Krstovičem a ikonou obrany Atlétika Madrid Stefanem Savičem to se ziskem bodů pro tým z Pobaltí nevypadalo dobře. V nastavení ovšem umístěnou ranou do horního rohu potěšil litevské fanoušky Fedor Černych a rozhodl o konečném výsledku.

Hráči Litvy měli od posledního červnového zápasu nad čím přemýšlet, jelikož ve skupinové fázi zatím nevyhráli ani jedno ze tří klání, přičemž se jim podařilo vsítit pouze jeden gól. Černá Hora na tom ovšem nebyla o moc lépe, protože v kvalifikaci vstřelila také pouze jednu branku, ta jí však stačila alespoň k vítězství na půdě Bulharska. Špatný výkon ale Černohorci předvedli i českým fanouškům, když s výběrem Jaroslava Šilhavého padli v přátelském utkání 1:4.

Zápas začal v poklidném tempu, když se ani jeden z týmů nehrnul do větší gólové příležitosti. Až ve 23. minutě se Gvidas Gineitis rozhodl prolomit ledy a z velké vzdálenosti vyslal projektil, který jen o metr minul bránu Černohorců. První střelu mezi tři tyče si ve 38. minutě připsal Arvydas Novikovas, jenž z pravé strany namířil balon pouze do připraveného gólmana Milana Mijatoviče. Více toho už první poločas zaplněným tribunám v Kaunasu nenabídl.

Druhá půle začala podobně jako předchozí. Hráči obou mužstev se marně snažili ohrozit bránu soupeře. V 57. minutě míč sice dopravil hlavou do sítě Krstovič, gól ale po zásahu videorozhodčího nebyl uznán kvůli postavení Vladimira Jovoviče mimo hru. Po další čtvrthodině se díky dlouhé a přesné přihrávce Černycha dostal za obranu Gytis Paulauskas, který svou příležitost využil a poslal domácí tým do vedení. V 78. minutě odpověděl Krstovič, jenž si ve vápně našel centrovaný míč od Adama Marušiče a nechytatelně ho dopravil do sítě. V závěru utkání se po rohovém kopu dostal k balonu Savič, který se nejrychleji zorientoval v pokutovém území a dotlačil ho za brankovou čáru. Ve čtvrté minutě nastavení však odvrátil porážku domácích Černych, jenž zpoza vápna vypálil a překonal gólmana Černé Hory.

Souboj dvou celků s podobnou formou tak nakonec vítěze nepřinesl. Obě reprezentace si zahrají další duel 10. září. Tým z Pobaltí změří síly se Srbskem, Černohorci poté svedou bitvu s Bulharskem.

Autor: Livesport.cz / Matěj Kourek

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele