Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2024

skupina B, 4. kolo
19.06.2023 20:45 CET
3 : 0
(0:0)

Reportáž

Fanoušci Irska (© AFP)

Irsko zapsalo první úspěch v kvalifikaci, po přestávce skolilo třemi góly Gibraltar

Irsko si po minulé porážce s Řeckem spravilo chuť a doma dle očekávání přetlačilo Gibraltar. Až po obrátce však sokova obrana kapitulovala, v první půli tým z Pyrenejského poloostrova slušně odolával. Domácím nakonec vyšla střídání, o dva góly ze tří se postarali právě hráči z lavičky. Hosté po tomto klání zůstávají v kvalifikaci nejen bez bodu, ale též ještě neskórovali.

Když skončil první poločas, jako by se zdálo, že se frustrace a zklamání z prvního červnového utkání na řecké půdě prostě na irské straně naplno projevuje. Média sepsuly především kouče Stephena Kennyho, s jehož osobou se najednou začal spojovat také možný odchod ze střídačky. A poněkud nevábné atmosféry v kabině soupeře evidentně plně využili svěřenci kouče Julia Césara Ribase, kteří dokázali po první pětačtyřicetiminutovce uhrát s favoritem plichtu.

Po přestávce každopádně výběr The Boys in Green přece zabral a dokráčel k povinnému vítězství. Z letargie domácí vysvobodil střídající Johnston, k němuž se šťastně odrazil balón od ve zdi stojícího Hartmana a následně od Britta, kteří se snažili blokovat střelu Smallbona z přímého volného kopu. V 59. minutě Irsko svůj náskok navýšilo, to když centr z levé strany od McCleana zužitkoval pohotově hlavou Ferguson. A v nastavení se ještě trefil střídající Idah z prakticky totožné pozice, co jeho spoluhráč Ferguson, McClean přitom zleva vyprodukoval další z moc povedených pasů.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele