Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2024

skupina B, 1. kolo
24.03.2023 20:45 CET
0 : 3
(0:2)

Reportáž

Anastasios Bakasetas (© AFP)

Gibraltar vzdorovat neuměl, Řecko se v pohodě nasměrovalo k očekávané výhře

Řecko si duel proti Gibraltaru nijak nekomplikovalo. K povinnému vítězství dokráčelo zcela zaslouženě, s pravidelnou dávkou přidávalo přesné zásahy, a když pak zaznamenalo třetí, už se jen snažilo dohrávat v poklidu, bez zranění a zbytečných extempore. Na listinu šutérů se v tomto měření sil postupně uvedli Georgios Masouras, Manolis Siopis a Anastasios Bakasetas.

Řekům rozhodně hodně pomohl poměrně rychle vstřelený gól, který jim zařídil potřebnou duševní rovnováhu. Mantalosův pas zleva do šestnáctky sice ještě nenašel úplně toho potřebného adresáta, k míči se nicméně propracoval na hranici šestnáctky Baldock, který ho následně přistrčil k Masourasovi, a ten přízemním pokusem k tyči zacílil podél zkoprnělého brankáře Coleinga.

Ve 33. minutě mohli hosté svůj náskok navýšit, nicméně Mantalos svou levačkou nezamířil přesně. Nakonec ovšem do přestávky přece padla ještě jedna branka utkání. Pelkas ve vápně podržel umně balón, narazil ho pak na Siopise, jenž následně tvrdě vypálil. A protože Coleing evidentně na tuhle střelu dobře neviděl, skončila za jeho zády.

Gibraltar síly na nějaký zvrat v utkání nenašel, definitivně pak byl jeho odpor zlomen v 58. minutě. Mantalos nebyl ve středu pole nikým atakovaný, mohl si tak v klidu rozmyslet, co podnikne, svůj dlouhý oblouk poslal do pokutového území k Bakasetasovi, který si parádně pohlídal svůj náběh, aby se neocitl v ofsajdu, a z blízkosti pak lehce skóroval.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele