Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2024

skupina E, 4. kolo
20.06.2023 20:45 CET
1 : 3
(1:1)

Reportáž

Kristjan Asllani (© AFP)

Albánie veze z Faerských ostrovů tři body a vyhoupla se tak na druhé místo skupiny E

Albánie po úvodní porážce v Polsku (0:1) dokázala v sobotu zdolat houževnaté Moldavsko (2:0) a nyní i přes neproměněnou penaltu slaví úspěch na půdě podceňovaných Faerských ostrovů. Na konci první půle sice přišla o jednobrankový náskok, ale po změně stran hned dvakrát skórovala a slaví tak důležitou výhru 3:1. Díky senzační porážce Polska v Moldavsku (2:3) se navíc vyhoupla na druhou příčku skupiny se šesti body o bod za český národní tým.

Favorizovaní hosté vstoupili do úterního utkání s velkým nasazením a již v první minutě rozvlnili síť, avšak zásah Çikalleshiho nakonec neplatil kvůli těsnému ofsajdovému postavení. Výběr vedený brazilským koučem Sylvinhem se dočkal vytouženého vedení přesně po dvaceti odehraných minutách. Na konci hezké přízemní kombinace stanul Nedim Bajrami, který po finální kolmici Asaniho zamířil po zemi přímo do protějšího spodního růžku.

Krátce po odehrané půl hodině mohla Albánie navýšit svůj náskok, jenomže nařízenou penaltou pohrdl smolař Çikalleshi, jehož ránu směřující k levé konstrukci famózně odvrátil do strany brankář Gestsson. Domácí z ničeho nic srovnali krok v nastaveném čase úvodního dějství. Po přímém volném kopu Símuna Edmundssona si seběhl do středu pokutového území Odmar Faerø a přesnou hlavičkou pokořil pozdě reagujícího gólmana Berishu.

Vyzyvatel z Balkánského poloostrova však po změně stran přidal a ztracený náskok si vzal zpět v 51. minutě. Prosadit se dokázal Kristjan Asllani, jenž napřáhl z více jak pětadvaceti metrů a jeho úchvatný pokus zaplachtil přesně do levé šibenice. Domácí chtěli v následujícím průběhu vyrovnat a i si vytvořili některé šance, nicméně v nastaveném čase obdrželi třetí rozhodující gól, neboť střídající Ernest Muçi po rychlém brejku zavěsil k vzdálenější tyči svým nekompromisním volejem z dvanácti metrů.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele