Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2024

skupina F, 4. kolo
20.06.2023 20:45 CET
0 : 3
(0:2)

Reportáž

Romelu Lukaku (© AFP)

Belgie napravila zaváhání s Rakouskem a v Tallinnu zvítězila hladce o tři branky

Favorizovaná Belgie si po sobotní remíze s Rakouskem (1:1) spravila chuť na půdě podceňovaného Estonska a i díky dvěma trefám nestárnoucího Romela Lukaka zvítězila hladce po výsledku 3:0. Po rozpačitějším začátku skóroval právě Lukaku hned dvakrát během čtyř minut a v samém závěru pojistil výhru favorita Johan Bakayoko. Svěřenci italského trenéra Domenica Tedesca si tak upevnili druhé místo skupiny F se ziskem sedmi bodů.

Jedem z největších outsiderů skupiny naopak prohrál podruhé ze tří duelů a s jediným bodem na kontě je čtvrtý jen o skóre před posledním pátým Ázerbájdžánem. Úvodní čtvrthodina tohoto úterního střetnutí příliš zajímavých momentů nenabídla, poté se z ničeho nic mohl prosadit právě pozdější hrdina Lukaku. Ten se po samostatném úniku zjevil sám před brankářem Heinem, ale přízemní střelou z mírného úhlu na něj nevyzrál.

Domácí se chtěli dostat do senzačního vedení po necelé půlhodině hry, když od levého rohu pokutového území vypálil Sinjavskij a bránící Faes na poslední chvíli dokázal srazit míč do boční sítě. O osudu tohoto duelu bylo rozhodnuto v rozmezí 37. - 40. minuty. Kanonýr italského Interu Lukaku nejprve otevřel gólový účet po skvělém pasu Vranckxe z levé strany, jelikož v osobním souboji předskočil Peetsona a hlavou uklidil balón k protější tyči.

Stejný hráč ihned na to zvýšil vedení svého týmu po skvěle načasované přihrávce Theateho z levého křídla a z hranice brankového území pokořil Heina přízemní střelou. Po změně stran tempo hry přeci jen opadlo, za zmínku stojí jen zblokovaná střela Trésora Ndayishimiyeho skluzujícím Tenistem a rána Batshuayie směřující o decimetry vedle pravé konstrukce. Hosté nakonec přidali třetí branku v 90. minutě, neboť Bakayoko se chytrou kličkou zbavil Kuuska a z dvanácti metrů chladnokrevně zavěsil do levé šibenice.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele