Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2024

skupina G, 3. kolo
17.06.2023 18:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Logo evropské kvalifikace (© AFP)

Maďaři si v kvalifikaci udrželi čistý štít. Při bezbrankové remíze v Černé Hoře vládly obrany

Černá Hora se v utkání kvalifikační skupiny G na evropský šampionát rozešla s Maďarskem smírně 0:0. Duel týmů, které mají po sobotním střetnutí shodný počet bodů, mnoho šancí nenabídl. Favorizovaní hosté se po jednoznačné úvodní výhře nad Bulharskem nikam nehnali a spokojili se s remízou, čímž zdramatizovali boj o postup. Hosté však mají na balkánský celek zápas k dobru, a navíc dosud ani jednou neinkasovali.

Maďarsko na posledním Euru doplatilo na silnou skupinu, jeho výkonnostní vzestup byl ale jasně patrný v Lize národů. Ve společnosti Anglie, Německa a Itálie obsadilo druhou příčku a i díky tomu bylo favoritem na postup na příští evropský šampionát. K němu nakročilo přesvědčivým triumfem nad Bulharskem a pokračovat toužilo v Černé Hoře. Ta se jevila být jediným konkurentem Maďarů v boji minimálně o druhou pozici, jelikož zvládla důležité střetnutí v bulharském Razgradu.

Domácí navíc vstoupili velmi aktivně i do tohoto duelu, když už v páté minutě vyskočil na centr z pravé strany Nikola Krstovič a zakončením hlavou pořádně vystrašil maďarskou defenzivu. Stejným způsobem to na druhé straně zkoušel Attila Szalai, ani jeho pokus ale mezi tři tyče nezamířil. Jen několik desítek vteřin poté se hra přesunula zpátky na útočnou polovinu Černohorců, což vyústilo v dalekonosnou ránu Žarka Tomaševiče, která se do brány opět nevešla. Povedeným pokusem se prezentoval kousek za vápnem i Stevan Jovetič, jenže ani kapitán domácího týmu nedokázal zakroutit míč na místo určení.

I se startem druhého dějství to byl domácí celek, který se snáze dostával do nebezpečných situací. Jedna taková přišla v 68. minutě, kdy přiletěl ideální míč na hlavu Vukana Savičeviče, jeho hlavička ovšem putovala vysoko nad. Když se několik minut před závěrečným hvizdem neujalo ani stejné zakončení Milutina Osmajiče, bylo o bezgólovém výsledku jasno.

Premiérový soutěžní střet těchto soupeřů tak skončil remízou. Maďarsko v příštím kvalifikačním zápase přivítá 20. června Litvu. V Černé Hoře se tentýž den představí v přátelském duelu Česká republika.

Autor: Livesport.cz / Šimon Frodl

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele