Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2024

skupina J, 4. kolo
20.06.2023 20:45 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Logo UEFA EURO 2024 (© AFP)

Bosna potřetí v kvalifikaci prohrála, Lucembursko nasměroval k překvapivé výhře Borges Sanches

Bosna by se ráda kvalifikovala na nadcházející evropský šampionát do Německa, ovšem úterní duel s Lucemburskem ji od tohoto cíle výrazně vzdálil. Výběr z Balkánského poloostrova se totiž nedokázal prosadit a utrpěl nečekanou porážku 0:2, v tabulce skupiny J proto klesl na předposlední páté místo s jedinou výhrou. Naopak hosté ukázali svůj potenciál a po druhé výhře v řadě se vyhoupli na třetí pozici se sedmi body.

Svěřenci trenéra Luca Holtze začali naprosto fantasticky a již po čtyřech odehraných minutách se dostali do vedení. Teprve devatenáctiletý útočník německého Mönchengladbachu Yvandro Borges Sanches totiž využil špatného zpracování bránícího Barišiče, poté ukázkově obešel brankáře Šehiče a se zakončením do poloprázdné branky již neměl větší problémy. Domácí od této chvíle přidali a vyrovnat mohli po necelých dvaceti minutách hry.

Po centru z křídla totiž hlavičkoval z bezprostřední blízkosti Kodro, ale k jeho smůle pouze orazítkoval bližší konstrukci. Lucembursko mohlo pojistit svůj náskok ihned po změně stran, jenže po samostatném úniku Barreira skvěle zasáhl Šehič a připsal si tak na konto vůbec svůj první zákrok zápasu. Bosna měla největší šanci na vyrovnání v 56. minutě, jelikož izraelský rozhodčí Laibuvitz po nedovoleném zákroku Bohnerta nařídil poutový kop.

K němu se postavil Amir Hadžiahmetovič a naprosto selhal, když svou ránu trestuhodně usměrnil vysoko nad břevno. Hosté se definitivně uklidnili zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem. Druhou rozhodující trefu vsítil Danel Sinani, jenž využil ukvapeného vyběhnutí Šehiče a z pětadvaceti metrů poslal balón doprostřed odkryté branky. V nastaveném čase ještě vytáhl gólman Moris perfektní zásah proti střele střídajícího Hamuliče a výsledek se proti už nezměnil.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele