Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2020

play off o Euro - skupina C - semifinále
08.10.2020 20:45 CET
0 : 0
5:3 pen.
(0:0, 0:0)

Reportáž

Andrew Robertson (© AFP)

Ze hry se neprosadil, penaltu zahodil. Skotové jdou navzdory Zahavimu dále

Skotským fanouškům se již před očima musely mihnout všechny neúspěchy let minulých. Nakonec to však nebylo k ničemu - v penaltovém rozstřelu pozoruhodně nezaváhal ani jeden z pěti Skotů, a Izraelci se po dalším houževnatém výkonu na Hampden Parku pakovali domů s nepořízenou. Klíčovou první penaltu za Izrael neproměnil snad ještě pozoruhodněji zrovna Eran Zahavi, nejnebezpečnější muž v bílém...

Bez slavné Tartan Army v zádech, na tribunách Hampden Parku, to Skotům v domácím duelu proti Izraeli příliš nelepilo. Vypracovali si sice 17 střeleckých příležitostí, ale hned sedm z nich zablokoval obětavý soupeře a žádná z nich nemířila mezi tři tyče. Až do penaltového rozstřelu vlastně celé utkání nabídlo jediný brankářův zákrok - a to se ještě Marshall v 72. minutě nemusel při pokusu Zahaviho skoro ani hnout z místa. Zápasu jinak dominovaly hlavně standardní situace a nepřesné koncovky.

První nadějný střelecký pokus vyprodukoval domácí kapitán Robertson, když z 25 metrů zamířil těsně vedle. Izraelci se mezitím v první půli nikam moc nehnali, když záložníci Golasa s Natchem raději zůstávali zatažení a ofenzívu ponechávali čistě na útočném triu. Ve 36. minutě neměl ke gólu příliš daleko vysoce motivovaný Bitton, hráč Celtiku, ale jeho hlavička mířila mimo.

Po změně stran obě ofenzívy mírně ožily a především na izraelské straně se rázem oba křídelní beci ocitali i poblíž soupeřova vápna. Opravdové gólové nebezpečí však ani z toho nekvetlo. Zahavi se mírně osmělil, ale jednu svou ránu dobře neumístil, a s tou druhou mu zase překazil plány blokující McGregor. Sám Skot se potom v prodloužení stal obětí skvělého bloku Dasy.

Závěr nastaveného času patřil Izraeli. Nejprve Zahavi mířil příliš vysoko, a poté stačilo jen pár centimetrů navíc pro Weissmana, a určitě by se v jasné ložence spojil s centrem Elhameda. Místo toho se šlo na penalty, kde hned jako první selhal Zahavi, jehož střelu vystihl Marshall. Zbytek exekutorů již ovšem proměnil, což neznačí nic jiného než skotský postup.

Autor: Tomáš Daníček / uefa.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Vincent Vegan

Skotsko to snad da. Uz bych je rad videl na zaverecnem turnaji.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele