Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2020

skupina H, 8. kolo
14.10.2019 20:45 CET
0 : 4
(0:3)

Reportáž

Albánie si pohrála s Moldavskem, přímo postoupit už však nemůže

Albánie dokázala odčinit smolnou páteční prohru v Turecku, kde inkasovala až v poslední minutě základní hrací doby. Tentokráte díky skvělému prvnímu poločasu zdolala outsidera z Moldavska ve vysokém poměru 4:0, nicméně i tak už nemá žádnou šanci na přímý postup. V tabulce skupiny H zůstává na čtvrtém místě s dvanácti body a právě na druhé Turecko ztrácí nedostižných sedm bodů. Moldavané jsou poslední se třemi body o skóre za Andorou.

Hostující výběr má ještě určitou naději se kvalifikovat do dodatečného play-off, ale na konečný verdikt si bude muset počkat do poloviny listopadu. Na Albánii nebylo od samého začátku znát žádné zklamání po neúspěchu v Turecku, v polovině úvodního dějství přetavila svou první větší šanci pondělního střetnutí ve vedoucí gól. Sokol Çikalleshi se po akci na pravé straně dostal k odraženému míči a z dvanácti metrů ho poslal do levého spodního rohu.

Moldavsko jakoby od té chvíle ještě více znervóznělo a druhou trefu inkasovalo ve 34. minutě. Po dlouhém nákopu za defenzívu protivníka vyrobil obrovskou hrubku gólman Koşelev, který neudržel balón ve svých rukavicích a nabíhající Keidi Bare pak s přehledem trefil odkrytou branku. Jednička nizozemského klubu Fortuna Sittard si tento okamžik rozhodně za rámeček nedá. Hosté se potřetí prosadili ještě do přestávky.

Zhruba pět minut před výměnou stran po dalším centru za moldavskou obranu předvedl nepříliš úspěšný skluz Graur. Balón vzápětí převzal Lorenc Trashi a nelítostně ho usměrnil do vzdálenějšího spodního rohu, Koşelev ani v tomto případě nemohl mít úplně čisté svědomí. Mírný favorit rozhodně nepolevil ani ve druhém dějství. V 54. minutě vypálil z voleje z deseti metrů aktivní Bare a jeho projektil se odrazil od spodního okraje břevna zpět do pole.

Ve zbývajícím průběhu se již utkání spíše dohrávalo a rozhodně se nezdálo, že by došlo ke změně skóre. Nicméně v 90. minutě se Albánie prosadila ještě jednou. Dvaadvacetiletý útočník druholigového španělského celku Albacete Balompié obdržel zpětnou přihrávku z pravé strany šestnáctky od Roshiho a elegantní patičkou pokořil zoufalého Koşeleva, v nastaveném čase si Roshi naopak vylámal zuby na připraveném domácím strážci.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, livesport.cz

Komentáře (3)

Přidat komentář
Elmas

0:1

Reagovat
EverlastD

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele