Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2020

skupina H, 5. kolo
07.09.2019 20:45 CET
4 : 1
(2:0)

Reportáž

Francie si snadno poradila s Albánií a udržela se na čele skupiny H

Poslední mistři světa z Francie potvrdili úlohu velkých favoritů proti Albánii a dokráčeli si pro hladké vítězství v poměru 4:1. O svém úspěchu rozhodli již v prvním poločase, kde skórovali hned dvakrát, další dvě trefy přidali po obrátce a protivník se zmohl jen na snížení v samém závěru z pokutového kopu. Domácí měli sobotní duel celou dobu pod kontrolou i bez své největší hvězdy Kyliana Mbappého, v tabulce skupiny H jsou první s dvanácti body.

Po polovině kvalifikačního cyklu však stále nemají vyhráno, jejich úhlavní konkurenti z Turecka i Islandu totiž mají na kontě stejný počet bodů. Albánci prohráli z pěti utkání potřetí a jejich naděje na postup se výrazně snížily. "Les Bleues" začali více než dobře a do vedení se dostali již po osmi minutách hry. Svou třetí branku v reprezentačním dresu vsítil třiadvacetiletý záložník německého Bayernu Mnichov Kingsley Coman.

Nádhernou kolmici za defenzívu protivníka vymyslel Varane, Coman si na pravé straně šestnáctky věděl rady a z mírného úhlu usměrnil balón kolem brankáře Strakoši k přední tyči. Za další čtyři minuty orazítkovala Francie levou tyč a ihned na to se musel blýsknout Strakoša, po necelé půl hodině se však zrodil druhý gól. O něj se postaral Olivier Giroud, jenž po přihrávce Hernándeze nasměroval míč z první do protipohybu hostujícího strážce.

Zhruba deset minut před přestávkou byl v šestnáctce Albánie faulován Hernandéz a španělský rozhodčí Jesús Gil nařídil bez váhání pokutový kop. K němu se postavil Antoine Griezmann a trestuhodně selhal, když pouze rozezvonil břevno. Stejný hráč mohl odčinit předchozí zaváhání v 55. minutě, ale po přihrávce od Girouda neměl přesnou mušku a mířil vedle. Svěřenci trenéra Didiera Deschampse se mohli definitivně uklidnit v polovině druhé půle.

Griezmann odvedl skvělou práci na levém křídle a svou nahrávkou oslovil Comana, jenž z otočky propálil bezmocného Strakošu - 3:0. V 85. minutě to dokonce bylo o čtyři trefy. Střídající Jonathan Ikoné si narazil balón s Fekirem a tváří v tvář proti Strakošovi nezaváhal. Albánci zaznamenali alespoň čestný úspěch v nastaveném čase, kdy se gólman Lloris vrhl pod nohy Sokola Cikallešiho a sám faulovaný proměnil penaltu přízemní střelou k pravé konstrukci.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, livesport.cz

Komentáře (3)

Přidat komentář
John Obi Mikel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
Pharrell

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele