Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2008

skupina D
13.10.2007 15:00 CET
7 : 0
(3:0)

Reportáž

Slovensko - San Marino 7:0

Očekávaná exhibice byla k vidění na stadionu v Dubnici nad Váhom, kde Slováci rozstříleli outsidera ze San Marina 7:0. Slovensko už sice před tímto zápasem nemělo o co hrát, přesto do něj šlo s cílem vyhrát, aby se tak mohlo v závěru kvalifikace ještě vtěsnat na třetí místo před Irsko.

Slováci začali zápas aktivně, amatéry ze San Marina hned natlačili na jejich půlku a začal seriál promarněných tutovek. Postupně vyhořeli Hološko, Hamšík a opět bývalý hráč Liberce Filip Hološko, jehož pokus ve 21. minutě ještě neúspěšně dorážel Marek Čech. Slováci se konečně gólu dočkali až po pětadvaceti minutách, kdy otevřel skóre Hamšík střelou z voleje v pádu po centru Čecha. Pro záložníka italské Neapole to byla první trefa v reprezentačním dresu. A o pár minut později se fantasticky prodral sám do koncovky Stanislav Šesták a zkušeně překonal Valentiniho – další premiéra. Za necelých pět minut přeloboval sanmarinského golmana Sapara a stanovil tak konečné skóre první půle na 3:0 pro Slovensko.

I ve druhém dějství se domácí prezentovali aktivní hrou a chutí nadále navyšovat vedení. Již v 52. minutě Šesták uvolnil stopera Škrtela, jenž se tváří v tvář brankáři Valentinimu nemýlil. Tím zahájil silnou slovenskou pětiminutovku, během níž ještě padly dvě branky. O dvě minuty později totiž zvyšoval Hološko, který konečně proměnil nějakou gólovou příležitost. A v 57. minutě si defenzíva San Marina vybrala další slabou chvilku, lépe řečeno brankář, jenž podběhl Kozákův centr a ve správný čas na správném místě byl Šesták - 6:0. Do konce zápasu ještě Slováci dorazili svého soka sedmou brankou, kterou zaznamenal z pokutového kopu Ďurica. Slováci tak snadno přejeli fotbalové trpaslíky ze San Marina 7:0, přestože po většinu zápasu hráli jen na jednoho hrotového útočníka, jímž byl Hološko.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (8)

Přidat komentář
HOST*Lion

Slováci v kvalifikaci podávají ne příliš oslnivé výkony,ale proti jasnýmu outsiderovi skupiny to bude v pohodě stačit, 4:0

Reagovat
HOST*bary72

Slovákům jde už jen o prestiž. Kvalita je na jejich straně a i když budou amatéři ze San Marina bránit v deseti, je to jednoznačná výhra Slovenska. Tip 3:0.

Reagovat
HOST*Mistr MMR 'B'

já bych řekl,že slováci zvítězí

Reagovat
HOST*pluto 30

Velmi drzim palce San Marinu,nech mu nieco vyjde a nech nam nalozi,lebo na ten bordel v slovenskom futbale sa pozerat neda...hlavne co sa tyka funkcionarov a rozhodcov. tip: 0:1

Reagovat
smazaný uživatel

Tady neni co resit muj tip je: tak 4 - 5 nula...

Reagovat
HOST*bary72

Jo, jo, ...

Reagovat
HOST*

Reagovat
smazaný uživatel

supai san marinsky ony su holici a jjeden ma bar

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele