play off - semifinále
27.06.2019 18:00 CET
4 : 2
(1:2)

Reportáž

Německo je po dvou letech znovu ve finále Eura U21

Obhájci prvenství Němci si po dvou letech zopakují finále. Rozhodla o tom divoká výhra 4:2 nad Rumunskem, která se ale v Boloni vůbec nerodila lehce. Překvapení turnaje Rumuni ovládli první poločas, jenomže Německo dokázalo po změně stran výsledek zvrátit. Utkání mělo hned tři dvougólové střelce. Za Rumuny pálil do černého George Puşcaş, za vítězný celek potom Nadiem Amiri a Gian-Luca Waldschmidt.

Rumunsko se na boloňském stadionu Renato Dell'Ara těšilo přízni početného zastoupení rumunských fanoušků a odhodlání zdolat obhájce titulu bylo zejména v prvním poločase enormní. Německo vstupovalo do zápasu jako velký favorit a koneckonců se také jako první prosadilo. Rumuni sice začali o něco aktivněji, jenomže ve 21. minutě dostal prostor ke křižné ráně Nadiem Amiri a janovský brankář Radu se natahoval marně. Lepší začátek si Kuntzovi hoši nemohli ani představit.

Záhy ale přišlo tvrdé vystřízlivění. Rumunsko se okamžitě vrhlo do útoku a George Puşcaş orazítkoval tyčku. Ještě předtím ale sudí Grinfeld uviděl nedovolený zákrok Baumgartla uvnitř šestnáctky a Puşcaş dostal jedinečnou příležitost na vyrovnání. Nařízený pokutový kop útočník s číslem devět proměnil a vyrovnávací branka Rumuny pořádně nakopla. O chvíli později bylo před Nübelem znovu horko a brankář Schalke 04 musel nadvakrát krotit pokusy Baluțy a Puşcaşe. Rumunská euforie dosáhla vrcholu počínající 44. minutou, kdy Ivanův lehoučký centr doplachtil na hlavu Puşcaşe a Nübel nemohl na jeho pokus jakkoliv zareagovat. V prvním poločase se rozhodl hlavní sudí nastavit ještě dalších šest minut a během nich mohl George Puşcaş dokonat hattrick. Nübel tentokrát z podobné akce předvedl klíčový zákrok a zmařená Puşcaşova příležitost později hodně mrzela.

Německo se o přestávce dalo do kupy a pouhých pět minut po obrátce i ono zahrávalo pokutový kop. Nositel slavného jména Ianis Hagi se dopustil zcela zbytečného faulu a Gian-Luca Waldschmidt utaženou střelou k tyči srovnal na 2:2. Radu sice vystihl směr, ale Waldschmidt mířil milimetrově přesně. Hra se po dalším vyrovnání přelila na stranu Němců a najednou to byl zase favorit, kdo udával tempo. Radu musel přispěchat s dvěma zákroky proti Waldschmidtovi. Německý útočník v 71. minutě zahrozil další příležitostí, ale branku z dobré pozice netrefil.

Svěřenci Stefana Kuntze s přibývajícím časem čím dál více přitápěli Rumunům pod kotel a v rozmezí 83. a 86. minuty zahodili obrovské šance na vítězný gól. Obrana Rumunska byla pod tlakem, který nakonec neustála. Osudovou se jí stala standardní situace z poslední minuty utkání. Nadiem Amiri z volného přímého kopu jen přiťukl Waldschmidtovi, který přízemní střelou prostředkem zdi a od tyče strhl vedení na německou stranu.

Pozdně inkasovaný gól měl na Rumuny devastující účinky. O dvě minuty později se poroučel ze hřiště frustrovaný Alec Pașcanu a oslabený tým v nastavení ještě jednou inkasoval. Druhý gól v utkání vstřelil i Nadiem Amiri krásnou střelou z volného přímého kopu. Německo vyhrálo v Boloni nad Rumunskem 4:2 a zahraje si finále.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1 pp.

Reagovat
Kuba408

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele