play off - finále
23.06.2007 20:45 CET
4 : 1
(1:0)

Reportáž

Nizozemsko "21" - Srbsko "21" 4:1

Utkání bylo plně v režii Nizozemců, kteří nakonec v Groningenu zvítězili 4:1 a po dvou letech znovu slavili triumf, což se podařilo teprve dvou týmům. Tým Foppe de Haana nepoznamenala ani únava ze středečního semifinále s Anglii, které se hrálo ve středu přes tři hodiny.

Góly Otmana Bakkala, Ryana Babela, Macea Rigterse a Luigi Bruinse udělaly ze zápasu krásné představení plné útočného fotbalu a skvělých akcí. Srbové museli utkání dohrávat pouze v deseti po červené kartě Kolarova, přesto dokázali vstřelit alespoň čestný gól.

První velkou šanci měli domácí v 11. minutě, kdy si jí vytvořila dvojice Rigters a Royston Drenthe, jenže druhý jmenovaný pálil nad. O pár minut později gól už přišel a záložník Twente Enschede Otman Bakkal otevřel skóre svou premiérovou brankou na turnaji. Srbové v první půli útočili velmi málo, a když se náhodou Dejan Milovanovič dostal do šance, ztroskotal na Watermanovi.

Po přestávce se hosté očividně zlepšili, ale během sedmi minut se jim rozplynula jakákoliv představa triumfu. Nejprve v 60. minutě zvýšil vedení Oranjes Babel, dvě minuty na to dostal červenou kartu Kolarov a v 67. minutě přidal třetí gól po akci s Babelem Maceo Rigters. Pro hosty mohlo být ještě hůř po sedmdesáti minutách hry, kdy měl po faulu na Babela obdržet druhou žlutou kartu Branislav Ivanovič, avšak rozhodčí se nad ním smiloval.

Srbskou čest poté zachránil Kahriman, který chytil penaltu Babelovi, a následně také střelec Mrdja, poslední slovo však opět měli Nizozemci, když tři minuty před koncem vstřelil poslední gól Luigi Bruins. Domácí zaslouženě vyhráli celý turnaj a po dvou letech se opět radovali.

Autor: Tomáš Honajzer

Komentáře (4)

Přidat komentář
HOST*Fabris

Holandsko bez pochyb vyhraje a za vydřený výkon s Anglií si to rozhodně zaslouží.

Reagovat
HOST*Wiky

2:1 pro Nizozemsko

Reagovat
HOST*docky

Mám za to, že zápas skončí nerozhodně 1:1 a v prodloužení zvítězí Srbové. Mějte se.

Reagovat
smazaný uživatel

myslim,že srbové zvítězí

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele