play off - semifinále
29.07.2011 19:45 CET
5 : 0
(2:0)

Reportáž

Španělsko "19" - Irsko "19" 5:0

Španělská devatenáctka odčinila porážku 0:3 ve skupině s Tureckem, v pátek rozdrtila v semifinále Irsko a zahraje si o další mládežnické zlato. Španělé byli od první minuty jednoznačně lepším týmem a konečný výsledek krásně vypovídá o tom, jak samotná hra probíhala. Rozhodnuto bylo po půlhodině hry, kdy se domácí trefili poprvé.

Utkání otevřel svou příležitostí v šesté minutě Morata, to se však teprve zastřeloval. V sedmadvacáté minutě už to ale přišlo, Španělé se dočkali zaslouženého vyústění trvalé převahy. Sarabia zamotal dva hráče ve středu pole, dlouhým pasem našel na levé strany Deulofeua, ten si míč zpracoval a nádhernou křižnou ranou vymetl pavučinky z branky McCareyho.

Ve čtyřicáté minutě to bylo o dva góly, Pardo posunul balón Sarabiovi, jehož prudká střela skončila přesně u pravé tyče irské svatyně. Ještě do poločasu mohl zvýšit vedení La Selección Alex, ovšem jeho hlavička skončila nad brankou, a tak se do kabin šlo za stavu 2:0 pro Španěly.

Hned v první minutě druhého poločasu přidali domácí další gól a znovu z kategorie nádherných. Deulofeu si narazil s Juanmim, utekl po levé straně, po zasekávačce předložil znovu míč nabíhajícímu Juanmimu, který se trefil přesně pod břevno. V tu chvíli už nikdo nepochyboval, že Španělsko v poklidu dokráčí do finále.

Přesto to pořád nebylo všechno. Běžela sedmdesátá devátá minuta, když Sarabia ideální kolmicí našel rozběhnutého Moratu, ten obešel McCareyho a do prázdné branky pohodlně skóroval. V první nastavené minutě byl v pokutovém území faulován Miquel, kopala se penalta a Morata svým druhým gólem v zápase ukončil trápení Irů, kteří ze semifinále ME odcházejí s nevídaným "bůrem". Španělé jsou ve finále, kde si v pondělí zahrají s Českou Republikou a jedno je jisté. Jde z nich strach.

Autor: Michal Hruška

Komentáře (3)

Přidat komentář
Tomtaf

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Španěle po vypuštěném zápase s Turky si dnes zchladí žáhu - 3:0, 3:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele