základní skupiny - skupina B, 1. kolo
14.07.2008 19:30 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Řecko "19" - Itálie "19" 1:1

Velmi pohledné utkání mezi výběry Řecka a Itálie vítěze nenašlo. Oba týmy si odnesly bod za remízu 1:1. V první půli měli mírnou převahu Italové, hlavně v její poslední pětiminutovce dokázali svěřenci trenéra Rocca zahodit neuvěřitelný počet pěti gólových šancí. Přesto šli do kabin za nepříznivého stavu 0:1, ve 23. minutě se totiž po povedené akci prosadil řecký záložník Pavlis. I v druhém poločase pokračovala ofenzivní podívaná na obou stranách, která gradovala proměněnou penaltou jednoho z největších italských talentů Paloschiho v samém závěru.

První dobrou příležitost měl na kopačkách po dvanácti minutách hry Papadopoulos, ale brankář Fiorillo jeho příležitost skvěle zlikvidoval. Ve 23. minutě se už ale skóre měnilo, Řekové předvedli akci jako z fotbalové učebnice – Pavlis dostal přesnou přihrávku mezi obranu Italů a chladnokrevně poslal míč do sítě kolem vybíhajícího Fiorilla. Pavlis mohl svůj druhý zásah přidat po půlhodině hry, ale jeho projektil skončil po teči italské obrany mimo branku. Poslední pětiminutovka ale patřila jednoznačně italským hráčům, kteří se dostali do pěti vyložených šancí, ale žádnou z nich nedokázali proměnit! Všechny míče mířící do branky trefily pouze řeckého brankáře, balón nakonec do sítě dopravil Zamblera, ale jeho branka nebyla uznána pro ofsajd.

Druhá pětačtyřicetiminutovka nabídla opět zajímavou podívanou. Po hodině hry vyslal nádhernou střelu na italskou branku Papadopoulos, ale Fiorilla proti němu vytáhl zákrok z kategorie famózních. V následujících minutách se Řekové usadili před italským pokutovým územím, ale žádnou gólovou příležitost si už do konce zápasu nedokázali vytvořit. Naopak v posledních deseti minutách ožili Italové. Paloschiho střela z 83. minuty sice cestu do sítě nenašla, ale Italové se přece jen vyrovnání dočkali. Minutu před koncem utkání fauloval v pokutovém území Papadopoulos Bonaventuru a sudí nařídil penaltu! Tu s přehledem proměnil Paloschi a uzavřel gólový účet zápasu.

Autor: Tomáš Lavický / onlajny.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
Shevchenko

Paloschi!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele