základní skupiny - skupina B, 3. kolo
20.07.2008 18:00 CET
3 : 0
(0:0)

Reportáž

Anglie "19" - Řecko "19" 3:0

Anglická reprezentace do devatenácti let konečně zabrala, ovšem výhra 3:0 nad Řeckem nebyla anglickým mladíčkům nic platná. Do semifinále Eura jde díky lepšímu vzájemnému zápasu český tým. O branky se postarali Benjamin Mee, Frederick Sears a Daniel Sturridge.

Utkání začalo velmi ve velmi střídmém tempu. Oba soupeři se celou půlhodinu nedostali k žádné výraznější šanci. Až poté o sobě dali vědět Angličané, respektive Sears a Sturridge. Ovšem veškeré snahy končily buď na dobře zorganizované obraně nebo na připraveném strážci řecké svatyně Babaniotisi. Ke konci poločasu opět prověřoval Sears řeckého brankáře. Babaniotis však jeho tvrdou střelu vyrazil na roh.

Poločas druhý začal o mnoho atraktivněji. Již ve 48. minutě se Anglie ujala vedení. Postup alespoň na mistrovství světa dvacítek zajistil Anglii Benjamin Mee. O pět minut později o musel poprvé vážněji zasahovat brankář David Button. Neúspěšně se jej pokoušel překonat Papadopoulos. I když se Řekové snažili o vyrovnání, byli to Angličané, kdo se za chvíli radoval z další branky. V 68. minutě poslal Lampropoulos k zemi Sturridge a sudí Moer nařídil pokutový kop. S tím si hravě poradil Frederick Sears a zvýšil tak na 2:0.

Odpověď Řeků měl na dosah Giannou, ale míč netrefil ideálně. Řekové měli více míč na kopačkách ovšem nemohli vyzrát na výborné Angličany. S přímého kopu se snažil prosadit Cork, ale trefil pouze Papadopoulose. Na druhé straně odvrátil Papadopoulosův roh Rose. Angličané se snažili už jen v klidu dohrát, přesto se v závěru ještě zmohli na ofenzívu a dali Řekům smrtící úder. V 85. minutě se totiž trefil Daniel Sturridge a stvrdil tak vítězství Anglie.

Díky vítězství Italů nad Českou republikou se Angličané do semifinále nepodívají. Česko totiž Albion porazilo 2:0 a postupuje tak na vzájemný zápas. Anglie postupuje na rozdíl od Řeků alespoň na MS dvacetiletých v Egyptě.

Autor: Pavel Bartl / onlajny.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele