5. kolo
15.09.2023 21:00 CET
2 : 3
(1:1)

Reportáž

Hráči OGC Nice (© AFP)

"Orli" z Nice po 14 letech vyloupili Park princů. V bitvě kanonýrů kraloval Moffi

Nice v pátém kole Ligue 1 zaskočilo favorizované PSG, které na jeho vlastní půdě porazilo 3:2. Při první výhře "Orlů" v Paříži od roku 2009 se blýskl Terem Moffi, jenž se přímo podílel na všech třech brankách svého celku, když se dvakrát sám trefil a jednou asistoval. Pádu domácího týmu nezabránily ani další dva góly Kyliana Mbappého. Pařížané se tak museli smířit s první prohrou v letošním ročníku, přičemž hosté zůstávají i nadále neporaženi.

V táboře Pařížanů se naplno začal projevovat faktor Mbappé. Od té doby, co hvězdný Francouz poprvé v sezoně nastoupil v základní sestavě, vyhrál jeho tým oba zápasy a sám útočník nastřílel čtyři branky. Momentálně se tak červenomodří v tabulce sice dívali na záda už jen prvnímu Monaku, jejich nynější soupeř měl však být těžkým oříškem. PSG z posledních pěti domácích soutěžních duelů s Nice vyhrálo jen dvakrát, pokaždé to navíc bylo jen o jednu branku.

Již v páté minutě pořádně vystrašil domácí příznivce Gianluigi Donnarumma, kterému se úplně nepovedla rozehrávka. Moffi si však složitý míč ideálně nezpracoval a nedokázal zakončit. Hvězdný Mbappé se dopustil kritické ztráty, která vedla k úvodní trefě hostů. Příležitosti se ujal právě nigerijský útočník Moffi a s trochou štěstí, v podobě teče obránce PSG, rozvlnil síť za zády italského brankáře.

O pár minut později se však Donnarumma předvedl proti dalekonosné střele Khéphrena Thurama. "Orli" se hnali za navýšením náskoku a neuhlídali si obrannou fázi, proto se Ousmane Dembélé dostal do situace jeden na jednoho. Jeho zakončení však bylo tragikomické. Ve 29. minutě odčinil Mbappé svou předešlou chybu a ranou z hranice pokutového území smazal náskok týmu z jihu Francie.

Po návratu na hrací plochu přišel v 53. minutě šok v podobě další trefy "Orlů". Opět u ní byl Moffi, který si nejdřív poradil s Danilem Pereirou a poté přesným centrem našel Gaëtana Labordeho. Francouz pouze uklidil míč do odkryté branky a hosté znovu slavili.

Minutu nato mohl dokonce Sofiane Diop zdvojnásobit náskok čtyřnásobného francouzského mistra, Donnarumma jej však vychytal. Nezastavitelný Moffi se uvolnil na hranici pokutového území, udělal si kuželku z Milana Škriniara a přesným zakončením na zadní tyč dokonal pravděpodobně nejlepší zápas své kariéry. Symbolického snížení se červenomodří přece jen dočkali, když se krásným akrobatickým zásahem prosadil Mbappé.

PSG tedy špatnou domácí bilanci proti "Orlům" nevylepšilo a překvapivě padlo. Jeho příštím soupeřem bude 24. září v největším francouzském derby Marseille. Nice o dva dny dříve vyzve rozjeté Monako.

Autor: Livesport.cz / Adam Cologna

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele