1. kolo
05.08.2017 20:00 CET
4 : 0
(1:0)

Reportáž

Olympique Lyon - Racing Strasbourg 4:0

Olympique Lyon neměl s Racingem Strasbourg větší problémy a pohodlně vyhrál 4:0. Mariano Diaz prožil skvělý debut a naznačil, že by mohl nahradit Alexandre Lacazetta.

Domácí byli aktivní od samého začátku, o čemž svědčí i fakt, že během úvodních čtyř minut hned třikrát vyzkoušeli pozornost Bingouroua Kamary. Mariano nebezpečně pálil v 10. minutě a nedlouho poté jeho hlavička mířila nad. Prvního zásahu v novém působišti se dočkal ve 23. minutě. Nabil Fekir mu přiťuknul balon a fotbalista s původem v Dominikánské republice překvapivě vyslal na bránu skákavou střelu, na kterou gólman nedosáhnul - 1:0.

V závěru první půle chyboval Marcal, ale Dimitri Liénard nedokázal svou hlavičku usměrnit mezi tři tyče. Strasbourg po změně stran nezalezl. Chtěl s výsledkem něco udělat, avšak v 59. minutě podruhé inkasoval. Pablo Martinez stáhnul ve vlastní šestnáctce pronikajícího Bertranda Traorého a Fekir nařízenou penaltu vcelku bezpečně proměnil - 2:0.

Hned za dvě minuty řádil znovu Mariano. Kopnul do balonu, využil zaváhání obránců, hlavou si přiklepnul balon do běhu a po zemi nekompromisně svou akci zakončil - 3:0. V 87. minutě mohl snížit Stéphane Bahoken, nicméně Marcal tentokrát svou úlohu zvládl skvěle a včas uklízel místo Anthonyho Lopese.

Za tři minuty se prosadil Kader Mangane, ale jeho branka nemohla být uznána pro ofsajd. Poté vedl rychlý protiútok Jordan Ferri. Přihrál Maxwelu Cornetovi, jenž chytrou patičkou našel Fekira, jenž z hranice velkého čtverce mířil levačkou přesně k bližší tyči - 4:0. Ukázal se býti správným kapitánem a Lyon potvrdil, že úvodní kola umí. Neprohrál v nich už čtrnáctkrát v řadě!

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
hradec

OL 2:0 RCS

Reagovat
smazaný uživatel

OL bych letos přál aby už konečně prohnal v boji o titul Ligue1 duo PSG,Monaco. Ale nevím nevím... Už to bohužel není v Lyonu jak před 10lety.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele