24. kolo
07.02.2017 19:00 CET
0 : 4
(0:2)

Reportáž

SM Caen - Girondins Bordeaux 0:4

Girondins Bordeaux nedalo domácímu Caen, jak se říká, ani čuchnout a vyhrálo jasně 4:0. Svou zásluhu na tom měl i Jaroslav Plašil, který v poslední minutě uzavřel skóre.

Nebylo by ale příliš velkým překvapením, kdyby Les Girondins v příštím kole stejným rozdílem prohráli PSG. Přeci jen stabilní formu mužstvo stále hledá, ačkoliv šest ligových duelů bez prohry rozhodně není špatná vizitka. Přitom se znovu nabízí zamyšlení nad tím, jak by to asi dopadlo, kdyby v 5. minutě hlavičkoval přesně Yann Karamoh, hrdina předchozího utkání s Guingampem.

Jenomže nedal, a tak byli na řadě hosté. Standardní situaci ovšem rozehrávali domácí. Jérémy Toulalan však odhlavičkoval až k Jordanu Leborgnemu, jenž se snažil z půlící čáry poslat malou domů Rémymu Vercoutremu. Nicméně se ukopl, a tak umožnil Diegovi Rolánovi, aby se řítil sám na bránu. Jednoduchá a očekávaná klička zapříčinila, že mohl zakončovat do prázdné - 0:1.

Ve 22. minutě chyboval sám šestatřicetiletý gólman. Na první pohled rutinní střela Francoise Kamana z hranice pokutového území zastihla Vercoutreho nepřipraveného, takže míči v cestě do sítě dost pomohl - 0:2. Ten samý fotbalista se o druhou trefu v zápase snažil ještě před odchodem do šaten, ale neuspěl.

Dočkal se až v 63. minutě, kdy si seběhnul z levého křídla do vápna, udělal si prostor a po zemi skóroval - 0:3. O čtyři branky to mohlo být už v 80. minutě, nicméně Gaëtan Laborde přihrávku Younousse Sankharého ve výborné pozici v gól nepřetavil. Čtvrtý úspěch tedy zařídil až Jaroslav Plašil o deset minut později.

Francois Kamano předvedl, že s míčem si fakt rozumí. Po několika povedených kouscích nahrál zpět na hranici šestnáctky Sabalymu, který posunul do středu na českého záložníka, který z první uklidil kulatý předmět po zemi milimetrově přesně k levé tyči - 0:4. Šlo o jeho první zářez v sezoně. Další muže přidat o víkendovém klání s PSG. Caen bude napravovat výkon v Dijonu.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele