1. kolo
10.08.2013 21:00 CET
4 : 0
(1:0)

Reportáž

Olympique Lyon - OGC Nice 4:0

I bez Bafetimbiho Gomise a Lisandra Lópeze, jenž nedávno odešel do Kataru, přestřílel Lyon překvapivě loni čtvrtě Nice hladce 4:0. Důležitým hráčem na placu byl pak Alexandre Lacazette, který už ve 13. minutě načal účet a ve druhém poločase třetí brankou utkání definitivně zlomil odpor soupeře.

Kouč Rémi Garde neměl už před utkáním vůbec lehkou práci sestavit základní jedenáctku. Šok v podobě odchodu Argentince, neúčast potrestaného kapitána Maximeho Gonalonse, další absence Samuela Umtitiho, Bakaryho Koného, Nabyho Sarra a Jimmyho Brianda by rozhodně zahýbaly s nejedním zkušeným lodivodem.

Navzdory tomu šel OL do nelehké první zkoušky sezóny - a poradil si báječně. Jen po pár minutách hry Gourcuff krásně zapracoval s Grénierem, který ještě posunul míč na lépe postaveného Lacazetteho a ten přesnou střelou poslal domácí do vedení. Gardeho hoši pokračovali ve výborné hře i nadále.

I když Brüls ve 32. minutě a Eysseric, jenž se na hřiště mohl vrátit po jedenáctizápasovém trestu za zlomení nohy st. étiennskému záložníkovi Clémetovi, ve 38. minutě notně ohrozili lyonskou bránu, přičemž na místě stál skvěle připravený gólman Lopes, těžko se už Nice vzpamatovávalo z inkasování z 55. minuty.

Gourcuff skvěle unikl podél levé strany, krásně nacentroval na Gréniera a ten u bližší tyče hlavou překonal brankáře Ospinu. Lacazette navýšil náskok dvacet minut před koncem, domácí odvrátili rohový kop a podnikli rychlý brejk, na jehož konci Lacazette obešel brankáře a zakončil do prázdné branky.

Les Gones se po prvním kole vyšvihli na samotné čelo tabulky díky čtvrté brance Gourcuffa z poslední minuty utkání. Nádherná rána z přímého kopu zapadla přesně tam, kam potřeboval. Nikoho samozřejmě nenechává na pochybách, že OGC zásluhou tohoto příšerného vstupu do sezóny krčí záda na samotném dně.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Doba OL kdy válel a bavil celou Francii je dávno pryč. Bohužel i LL odchází.

To nejsou dobré časy v Lyonu. Je to škoda.

Bohužel vláda peněz je mocná.

Reagovat
smazaný uživatel

dnešné preview aj za tip

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
Veselac

tip 1... 2:0

Reagovat
Pharrell

Olympique Lyon

Reagovat
smazaný uživatel

OL smekám, to je úchvatné na začátek.

Len ať Vám to vydrží a naháníte bohaté PSG v AS Monaco.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele