2. kolo
18.08.2012 20:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Toulouse porazilo Saint-Étienne 2:1

Druhý zápas, druhá branka, druhý bodový úspěch. Wissam Ben Yedder se již podruhé v sezoně prosadil a po remíze s Montpellier to tentokrát jeho Toulouse přineslo body tři. Zvlášť poté, co soupeře ze Saint-Étienne "načal" Etienne Capoue.

Domácí poslal již v prvním poločase do vedení právě talentovaný záložník Capoue, druhou branku přidal v druhém dějství nevysoký středopolař Ben Yedder. Utkání mohl definitivně rozhodnout v 74. minutě autor první branky, Capoue ale nevyužil možnost pokutového kopu. A tak to bylo drama až do konce: na něm se radovali hráči Saint-Étienne ze snížení na 1:2 po penaltovém zásahu Gradela, veselejší však nakonec přesto byli tříbodoví domácí...

Fialoví začali utkání lépe než soupeř a již po několika minutách se do dobrého zakončení prodral Daniel Braaten, objev ze začátku loňské sezony. Norskému záložníkovi dlouhým výhozem přihrál míč Pavle Ninkov, Stéphane Ruffier v bráně zeleno-bílých však jeho hlavičku kryl.

Nakonec to přesto byli domácí, kteří se ve 34. minutě ujali vedení. Rohový kop z kopaček Francka Tabanoua našel přesně Etienna Capoueho, jenž přízemním volejem překonal jednoho z nejlepších francouzských gólmanů - 1:0.

Saint-Étienne se v prvním poločase do hry příliš nedostalo, jeho největší šancí zůstával přímý kop Banela Nicolity ze samého konce, jenž nakonec skončil přesně uprostřed branky. Kde byl pochopitelně připraven i brankář Ali Ahamada.

Naopak to byli domácí fotbalisté, již se zkraje druhého dějství objevovali ve velikých příležitostech. Nejdříve Ben Yedder hlavičkoval přímo do náruči připraveného Ruffiera, následně v samostatném úniku neobstál Moussa Sissoko. Toulouse se však přesto dočkalo odměny za svou aktivitu. Po skvělé práci Tabanoua s Braatenem se na zadní tyči objevil zcela nehlídaný Ben Yedder, jenž nahrávku proměnil v druhý gól - 2:0.

V 74. minutě mohl vítězství domácích pojistit Capoue: ten zahrával pokutový kop po faulu Kurta Zoumy na unikajícího Emmanuela Riviera, nicméně Ruffier si s jeho pokusem poradil a balon polapil. A domácí se tak museli obávat hostujících náletů až do posledních chvil. A v té se nakonec prosadili. V druhé minutě nastaveného času určil na konečných 2:1 z penalty Max Gradel. Týž muž, jenž byl předtím v pokutovém území faulován Capouem.

Autor: Anna-Marie Kroupová / soccernet.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

těžko říct liga teprve na začátku a tyto dva týmy moc neznám

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele