2. kolo
13.08.2011 19:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

AS Saint-Étienne - AS Nancy-Lorraine 1:0

Saint-Étienne začalo sezonu cennou výhrou na půdě Bordeaux a i po skončení druhého kola se může radovat z plného bodového zisku. Fernandezovo Nancy to však favoritovi podle předpokládání vůbec neulehčilo, a i přes poměrně jednoznačný průběh zápasu se Stéphanois podařilo rozhodnout až v samém závěru.

Nancy začalo zápas podle očekávání v obranném bloku, který vyústil v neúspěšnou sérii rohů pro domácí. Saint-Étienne se i nadále snažilo dostat na dostřel Grégoriniho branky, ale poctivě bránicí hosté si dávali velký pozor, a tak musel jejich brankář zasahovat pouze několikrát; většina střel neznamenala vážné ohrožení. Nervózní první poločas obecně nenabídl mnoho fotbalové podívané, byl rozkouskován množstvím faulů a téměř prost gólových příležitostí.

Do druhé půle pak tým v zelených dresech nastoupil s ještě větším elánem a výsledkem byla série střeleckých pokusů, ve kterých se poctivě střídali všichni ofenzivní hráči Galtierovy squadry - nejaktivnější Bergessio, Sinama-Pongolle, Aubameyang i Sako. Obránci Nancy však hodně příležitostí skvěle zblokovali, což asi není velké překvapení pro ty, kteří znají rukopis trenéra Fernandeze - právě obětavé padání do střel zachránilo jeho Auxerre obrovské množství bodů, a stejný styl se úspěšně učí i v novém působišti. Nancy také hrozilo z brejků, avšak Hadjiho příležitost zhruba po hodině hry Ruffier zlikvidoval.

Jak se blížil závěr zápasu, Saint-Étienne stále stačilo, ale celkově byl jejich výkon spíše nervózní a zdálo se, že vše směřuje k bezbrankové remíze. Až dvě minuty před koncem rozehrál Clément volný přímý kop a Jean-Pascal Mignot, Fernandezův starý známý z Auxerre, posunul míč svému parťákovi ze stoperské dvojice Sylvainu Marchalovi, který z bezprostřední blízkosti nezaváhal - 1:0.

V samém závěru utkání se ještě pokoušel osud hostů zvrátit aktivní Djamel Bakar, leč bezúspěšně, a nepříliš pohledné utkání tak skončilo nejtěsnějším možným výsledkem ve prospěch favorita. ASSE má tak po dvou kolech plný bodový zisk a stejně jako loni zahajuje sezonu ve velmi solidní formě, i Nancy však ukázalo, že se rozhodně nenechá porážet jen tak a že s ním další soupeři budou mít práce až až.

Autor: Dominik Zezula / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Vyhra domacich o dve branky TIP 2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele