25. kolo
10.03.2010 19:00 CET
1 : 2
(1:0)

Reportáž

Bordeaux překvapivě podlehlo Auxerre. A Jeleńovi

Bordeaux na svém stadionu zklamalo. Přestože dlouho vedlo po šťastné trefě Trémoulinase, nakonec se jim stala osudná skvělá forma polského kanonýra Ireneusze Jeleńa. Ten rozvlnil soupeřovu síť hned dvakrát, a zařídil tak svému týmu velice důležité vítězství.

Pokračuje tak skvělá jízda AJA za evropskými poháry. Zatímco tým hladce postoupil v Coupe de France, daří se mu výjimečně i v lize. Vyhrálo již počtvrté v řadě, mezitím obdrželo pouze dvě branky. V Ligue 1 se tak posunuli na vynikající třetí místo, na vedoucí Bordeaux již ale ztrácí pouze bod. A přestože mají Girondins ještě jedno utkání k dobru, jejich náskok na čele tabulky před druhým Montpellierem zůstává pouze ve skóre.

Přitom se domácí ujali již po sedmi minutách vedení. Dosti zajímavým a kuriózní brankou. Benoit Trémoulinas jistě neměl v úmyslu nijak ohrozit brankáře Sorina, nicméně jeho centr z levé strany se zakroutil tak přesně, až nakonec balon zapadl pod břevno branky hostů - 1:0.

A Bordeaux pokračovalo v náporu. Yoann Gourcuff chytrou přihrávkou oslovil Jussieho, jeho rána z dvaceti metrů se ale tentokrát neujala. A letní posila se činila i nadále, když kolmicí našla mladičkého Gregoryho Sertice. Ten již mířil přesněji, nicméně brankář Auxerre si s jeho pokusem za pomoci akrobatického představení poradil.

Po půlhodině hry se do nějakého náznaku šance dostali také hosté. Cedric Hengbart vystoupal vzduchem pro Pedrettiho přímý kop nejvýše. Ale kulatý nesmysl se vznesl nad branku. Na druhé straně se zase zaskvěl Gourcuff. Z pětadvaceti metrů ale minul. Jak se přibližoval poločasový hvizd, chtěli se i borci Auxerre ohřát na své útočné polovině. A povedlo se jim to dokonce i v tom největším žáru - ve vápně. Grégory Sertić zde dosti nevybíravě srazil Pedrettiho. Rozhodčí ale penaltu nenařídil.

A Auxerre pokračovalo ve zlepšeném výkonu i ve druhé půli. Denis Oliech obral o míč střídajícího hráče Bordeaux Carlose Henriqueho, našel v pravém rohu pokutového území kolegu Daniela Niculaeho, ale ten, jak tomu bylo především v dřívějších týdnech zvykem, šanci neproměnil. Carrassovu branku z velice solidní pozice ani netrefil.

Okolo šedesáté minuty se po pravé straně řítil Sertic, už už v nadějné pozici viděl Gourcuffa. Ale jeho přihrávce chyběla potřebná přesnost a nakonec vše skončilo u Auxerre. A krátce poté to bylo již nadobro u Auxerre. Dočkalo se totiž vyrovnání. Niculae běžel sám na brankáře, nezachoval se ale vůbec sobecky a oslovil ještě lépe postaveného Jeleńe. Ten se z dvanácti metrů do prázdné branky nikdy nemýlí - 1:1.

AJA se tlačilo dál. Niculaeho volej ale mířil mimo, na druhé straně po dlouhé době zahrozili také modří útočníci. Fernando Cavenaghi zvláštním half-volejem zakončoval z třiceti metrů vedle. Nakonec se ale radovali hosté. Jeleńova rána skončila na břevně, polský kanonýr si ale pro odražený balon doběhl a míč napálil do branky podruhé. Auxerre tak vyhrálo 2:1.

Autor: Anna-Marie Kroupová / soccernet.com

Komentáře (31)

Přidat komentář
smazaný uživatel

to bylo rychly..

Reagovat
smazaný uživatel

domingo bude mít velkou radost...

Reagovat
domingo

Jak hrálo keňské torpédo?

Reagovat
smazaný uživatel

no, melo jeden svetly moment. jinak moc viditelny nebyl..

Reagovat
domingo

Teď čtu, že prý někoho obral a dokonce dal přihrávku

Reagovat
smazaný uživatel

ale obral paradne..

Reagovat
smazaný uživatel

Náročný program

Reagovat
Godwinson

výborně, výborně

Reagovat
domingo

Fantazie!

Tak co, dáme ten titul?

Rennes, Lille, Bordeaux - 18 bodů

Reagovat
domingo

pro herbageho:

Grenoble je nejlepší tým v lize, protože dal jako jediný budoucím mistrům bůra

Reagovat
smazaný uživatel

Ta sestava byla fakt příšerná... Doufám, že Blanc už nebude tlačit do hry dva útočníky, ta hra není ani víc ofenzivní a ani nepadá víc gólů.. Ať hraje buď Cavenaghi, nebo Chamakh.. Vím, že je to pro něj určitě těžká volba, ale rozhodnout se opravdu musí, jinak se prosere co dá..

Reagovat
Pipo123

Fernandez, Auxerre, Jeleń

Reagovat
domingo

Přeješ nám? :)

Reagovat
Pipo123

ano ano, aj ked fandím hlavne PSG, ale Auxerre mám rád. sympatický tým a sympatický tréner

Reagovat
domingo

Reagovat
smazaný uživatel

Neskutečný..

Reagovat
smazaný uživatel

Se koukni na tu sestavu...

Reagovat
smazaný uživatel

Jediná neznámá je pro mě ten Sané, jinak vcelku nadupaná jedenáctka. Rozhodně nic, co by mělo mít doma problém s Auxerre, i když ještě mam v paměti loňskej zápas na Stade Gerland, takže...

Reagovat
domingo

Loni se na SG hrály zápasy dva, v jednom jste dostali na prdel a ve druhým jsme byli totálně rozložení, bez Jeleńe a bez Kahlenberga, byl začátek ligy... tehdy jsme dostali i doma od Sochaux

Reagovat
smazaný uživatel

Bavíš se o lize? Já mám v paměti jen prohru 0:2..

Reagovat
domingo

Aha, chybička se vloudí... zaprvé jsem přehlédl to "i", které celou větu úplně obrací, a zadruhé jsem zapomněl, že jste nám v srpnu naložili na Abbé-Deschamps omluva

Reagovat
smazaný uživatel

Proti Auxerre, který hraje proti silným mužstvům velice dobře je potřeba dobrá sestava.. Ne dva útočníci, ne Bellion na křídle, ne hra bez Wendela, ne Sertič... a taky ne střídat Aloua v půlce zápasu..

Reagovat
smazaný uživatel

Bellion hrál 4 minuty, jinak chyběl pouze Wendel a vykartovanej Ciani, nic hroznýho když si např. vzpomenu, jak se nám loni zranili v jeden moment na 1/4 sezony dva praví beci..V čem ti vadil Sertic nevim, sám bych čekal, že jeho rychlost a dravost bude na, řekněme, méně hbité obránce Auxerre platit.

Reagovat
domingo

Obrana je

a) dokonale sehraná, vždyť ta pětka obránců hraje pohromadě už dva roky;

b) pozičně výborná, takže eliminuje i rychlý hráče, protože prostě každej vždycky stojí na správným místě (i když občas to trochu povrtá Grichting);

c) jištěná skvělým Sorinem.

Snad jedinej hráč, kterej nás letos vzadu fakt větral a se kterým jsme si vůbec nevěděli rady, byl Ljuboja...

Reagovat
smazaný uživatel

J, obranu máte hodně solidní, ale prostě že si proti vám Bordeaux škrtne jen díky nepovedenýmu centru bych nečekal. Na druhou stranu máte dobrý hráče na obranný standartky, což je jedna z největších zbraní Bordeaux..

Reagovat
Pipo123

kde sa piati bijú, tam vyhrá Liller

Reagovat
Pipo123

bojim bojim aby udržalo Auxerre Jelena

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak než puškou to na Jelena asi nepůjde.

Reagovat
smazaný uživatel

Montpellier se otevírá cesta za titulem

Reagovat
smazaný uživatel

Montpellier klidně...Auxerre taky snesu...jenom ať tu ligu nevyhraje OM nebo Bordeaux...tyhle dva týmy už mi přinesly dost smutných zpráv...pro fanouška PSG obzvlášť bolestivých

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele