19. kolo
23.12.2009 19:00 CET
3 : 2
(1:2)

Reportáž

FC Lorient - Valenciennes FC 3:2

Fotbalisté Lorientu v tabulce před zimní pauzou předskočili svého soupeře Valenciennes, které zdolali v thrillerovém zápase 3:2. Hosté měli blízko nakročeno k sedmé výhře z venku, dvakrát v utkání vedli, když se v první půli trefili Audel s Danicem, dvakrát se na druhé straně ale podařilo vyrovnat Amalfitanovi a vítěznou trefu zařídil v 66. minutě hlavou Sosa.

Valenciennes vstoupilo do utkání skvěle. Už v páté minutě zabojoval o dlouhý nakopnutý balón Marchala útočník Audel, brankář Audard nešťastně centr podskočil, takže Audel měl naprosto volnou klec a pohodlně zakončil. Hosté byli při chuti i nadále, Audard musel rovněž zabránit ve skórování o čtyři minuty později Ben Kalfallahovi.

Domácím se podařilo srovnat stav ve 24. minutě. Brankář N'Dy Assembé pokus Diarry ještě stačil vyrazit, bohužel pro něj jen do běhu Amalfitanovi, který míč do poloodkryté branky dorazil. Jenže VA si ještě do poločasu vrátilo vedení. Deset minut před přestávkou si Danic na hranici ofsajdu hezky zpracoval centr Ben Kalfallaha, srovnal si míč na levačku a zamířil přesně k bližší tyči.

Amalfitanovi se ovšem minutu po hvizdu znovu podařilo vyrovnat. Gameirovi se volej příliš nepovedla, v malém vápně si však střela našla lorientského záložníka, který z blízkosti k tyči skóroval podruhé v zápase. Les Merlus hodlali utkání obrátit na svou stranu úplně, hodně blízko k tomu měl Koscielny, jenž napálil tyčku poté, co N'Dy Assembe nezachytil přímý kop Ducasseho.

Další varování VA vyslal znovu Amalfitano, jemuž v hattricku zabránil odkopem z brankové čáry Ducourtioux. Nakonec se aktivnější Lorient dočkal rozhodující branky v 66. minutě. Sosa si naskočil na rohový kop Vahiruy a hlavou zařídil domácím tři body. Stav 3:2 totiž vydržel až do konce utkání.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele