Liga národů žen UEFA - Liga národů žen 2023/2024

Liga B - skupina 4, 3. kolo
27.10.2023 14:30 CET
1 : 0
(?:?)
Stadión:
 
statistiky zápasu nejsou k dispozici

Reportáž

Češky neprodloužily vítěznou sérii, v Bosně prohrály gólem ze samého závěru

České reprezentantky překvapivě prohrály ve třetím utkání Ligy národů v Bosně a Hercegovině 0:1 gólem v 88. minutě. Svěřenkyně trenéra Karla Rady nenavázaly na úvodní dvě výhry nad Slovinskem a Běloruskem a ve skupině B4 klesly na druhé místo o bod za své přemožitelky. Odveta s Bosnou a Hercegovinou je čeká v úterý v Hradci Králové.

V první půli si oba týmy vytvořily minimum šancí, v 38. minutě střela Cahynové z vápna skončila nad. Krátce po změně stran Sonntagová těsně přestřelila branku. Na druhé straně gólmanka Lukášová špatně rozehrála, ale chybu vzápětí napravila tím, že pokus Nikoličové z hranice vápna vyrazila nohou. Zápas směřoval k dělbě bodů, jenže v závěru se Ekičová po levé straně dostala do pokutového území a nahrála před branku na zakončující Krajničovou.

Vítězové skupin ligy B, prostřední ze tří výkonnostních úrovní, postoupí přímo do ligy A, odkud naopak sestoupí poslední týmy. Celky z druhých míst ligy B budou hrát baráž proti celkům ze třetích míst ligy A o účast v nejvyšší soutěži. Podobně budou probíhat i boje mezi ligami B a C.

Liga národů představuje začátek nového formátu kvalifikace o postup na mistrovství Evropy 2025 ve Švýcarsku. Soutěž rozhodne o složení jednotlivých lig před samotnou kvalifikací, jež se odehraje podobným systémem v příštím roce.

Autor: ČTK

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele