Liga národů UEFA - Liga národů 2022/2023

Liga B - skupina 2, 2. kolo
06.06.2022 20:45 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Islanďané slaví gól (© AFP)

Skupina 2 Ligy B opět vítěze nepoznala, Island se rozešel smírně s Albánií

Pondělní zápas mezi ostrovním výběrem a vyzyvatelem z Balkánského poloostrova přinesl dle očekávání vyrovnaný průběh a i přes vedení hostujícího týmu skončil nerozhodně v poměru 1:1. Island tak i ve svém druhém utkání získal bod a prozatím se vyhoupl do čela tříčlenné tabulky, Albánie při svém vstupu do tohoto ročníku Ligy národů nepředvedla špatný výkon a remíza z Rejkjavíku pro něj určitě není k zahození.

Výběr vedený trenérem Arnarem Viðarssonem vstoupil do tohoto střetnutí přeci jen o něco lépe a úvodní větší možnost si vypracoval po necelých dvaceti odehraných minutách. Po autovém vhazování z pravé strany přistál míč na kopačce Arnóra Sigurdssona, jehož pohotový pokus ze středu pokutového území vytáhl nad svou branku pozorný gólman Beriša. Albánci z ničeho nic udeřili přesně po půlhodině hry.

Do kýženého vedení je dostal Tauljant Seferi, jenž po střele z mírného úhlu v podání Abrašiho a nejistém zákroku brankáře Rúnarssona stál ve správnou chvíli na správném místě a bez problémů dopravil balón do sítě. Ostrované však po změně stran přidali a vyrovnání se dočkali ve 49. minutě. Jón Dagur Thorsteinsson po rychlé akci 3 na 4 stanul zcela zapomenut ve středu šestnáctky a Berišu překonal přízemním pokusem doprostřed branky.

Od tohoto okamžiku se oba soupeři především soustředili na pozorný výkon v defenzívě, nicméně hosté mohli opět vést v 55. minutě. K nebezpečné hlavičce se dostal Seferi a pravou konstrukci minul o necelé dva metry. Pak až do nastaveného času k ničemu nebezpečnému nedošlo, nicméně v něm hosté mohli rozhodnout o svém úspěchu. Na levé straně pokutového území se zjevil střídající Vrioni, avšak z bezprostřední blízkosti na vyběhnutého Rúnarssona nevyzrál.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, livesport.cz, soccerway.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele