Liga národů UEFA - Liga národů 2020/2021

Liga B - skupina 4, 1. kolo
03.09.2020 20:45 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Moore jediným střelcem zápasu, Wales tak venku skolil Finsko

Finsko i Wales dlouhodobě spoléhají na individuální výkony Teemua Pukkiho, respektive Garetha Bala, nicméně oba v podstatě ukázali, že neprožili vyloženě šťastnou sezónu. Ani jeden z nich nehrál prim jako v minulých dobách, o osudu střetnutí, které obecně příliš gólových příležitostí nepřineslo, rozhodla jediná trefa Kieffera Moora z 80. minuty.

Hosté vstoupili do utkání hodně zostra. Už ve 4. minutě vyslal James z levé strany pěkný centr do šestnáctky, odkud Moore poslal míč hlavou za záda gólmana Hrádeckého, protože si však pomáhal rukama v souboji s bránícím O'Shaughnessym, sudí Siebert jeho přesný zásah neuznal. V 8. minutě si vsítil málem vlastence Ojala, Hrádecký ovšem stačil zasáhnout.

V 16. minutě se ozval Bale, jenž si narovnal balón za vápnem na svou levačku, avšak kýžený a chtěný prostor mezi třemi tyčemi nakonec minul. Ve 23. minutě se podařilo rozvlnit síť taktéž Finům, konkrétně zásluhou Kauka, jelikož se však těsně předtím nacházel jeho spoluhráč Pohjanpalo v ofsajdu, vyšla jakákoli snaha o změnu bezgólového stavu vniveč.

První poločas jinak žádný další zajímavý moment vlastně nenabídl. Bylo vidět, že jak domácí trenér Markku Kanerva, tak hostující stratég Ryan Giggs, se svými svěřenci velmi dlouho nepracovali, navíc zkoušeli i některé nové herní varianty. A třeba v sestavě Walesu se nakonec objevili jak devatenáctiletý Neco Williams, tak dvacetiletý Ben Cabango.

Až druhá půle přednesla ty nejdůležitější chvíle tohoto klání. V 50. minutě spálili obrovskou možnost domácí, Väisänen totiž z bezprostřední blízkosti jenom nešťastně orazítkoval brankovou konstrukci, přičemž Pohjanpalo mu svou hlavičkou připravil opravdu výtečnou pozici. Sám Pohjanpalo se snažil skórovat v 62. minutě, leč neseřídil svá mířidla správně.

Skandinávský celek působil v první části druhého dějství aktivněji, každopádně poslední slovo si vzal jeho protivník. Deset minut před koncem se dokázal prosadit bez větších problémů Moore, jemuž zleva přihrál merunu na kopačku James, a oba tak nakonec o zápis vstřelené branky a asistence nepřišli. Hrádecký sice stačil zasáhnout, ovšem ve finále bez úspěchu.

Hosté mohli velmi záhy svůj těsný náskok navýšit, talentovaný N. Williams, jenž se na place objevil na poslední půlhodinku, však byl svou šancí tak zaskočený, že prostě nikterak dobře nezakončil. V samotném nastavení hodlal vyrovnat Hrádecký, který se jako brankář dokázal propracovat k hlavičkovému pokusu, avšak jeho nepřesná střela skončila jen v zámezí.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, bbc.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele