Liga národů UEFA - Liga národů 2018/2019

Liga D - skupina 2, 5. kolo
15.11.2018 20:45 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

San Marino - Moldavsko 0:1

Trpaslík ze San Marina nebodoval ani v pátém utkání Ligy národů a znovu vyšel gólově naprázdno. I přes jasnou územní převahu Moldavska výsledkově držel krok a zdálo se, že by alespoň na cennou bezbrankovou remízu mohl dosáhnout. Jenomže necelou čtvrthodinu před koncem inkasoval a ve skupině tak zůstal beznadějně poslední se skóre 0:14. Hosté udrželi třetí příčku s osmi body a zůstávají v teoretickém boji o EURO 2020.

Jejich šance je však velmi malá. V závěrečném zápase s Lucemburskem totiž potřebují zvítězit vyšším rozdílem a zároveň doufat, že vedoucí Bělorusové doma podlehnou právě San Marinu. A tento scénář se dá očekávat jen stěží. Momentálně to tak vypadá, že si to v přímé konfrontaci s Lucemburskem rozdají o druhé místo. Moldavané téměř v celém průběhu nepůjčovali protivníkovi míč, který drželi z téměř pětasedmdesáti procent.

Také ve statistice střel měli jasně navrch, ovšem z celkových šestnácti pokusů skórovali pouze jednou. Diváci se prvního většího vzrušení dočkali až zhruba deset minut před přestávkou, kdy po kolmici za obranu přelstil dva bránící protihráče Gînsari a z deseti metrů obstřelil brankáře Benedettiniho. Branka ale nakonec nebyla uznána kvůli těsnému ofsajdovému postavení. Další dobrou možnost si hosté vypracovali v nastavení první půle.

Po zpětné přihrávce ze středu šestnáctky napřáhl z hranice pokutového území Epureanu a plachtící Benedettini odvrátil balón brilantně jednoruč na rohový kop. Moldavsko pokračovalo v enormním tlaku taktéž po změně stran. V 65. minutě prověřil domácího strážce Ioniţă, jenomže se svou bombou ze čtrnácti metrů neuspěl. Rozhodující okamžik čtvrtečního klání se zrodil o dvanáct minut později, jako jediný se do střelecké listiny zapsal Vitalie Damaşcan.

Teprve devatenáctiletý talent italského klubu FC Turín využil parádního pasu Gatcana a následné zpětné hlavičky od Dedova, pak zcela osamocen ze šesti metrů propálil přízemním pokusem naprosto bezmocného Benedettiniho. Domácí mohli senzačně vyrovnat v první nastavené minutě závěrečného dějství, jenomže obrovskou příležitostí pohrdl Palazzi a zblízka nevyzrál na famózního gólmana Koşeleva.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
EverlastD

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele