Liga národů UEFA - Liga národů 2018/2019

Liga C - skupina 2, 5. kolo
15.11.2018 20:45 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Řekové udolali Finy, kteří stále nemají jistý postup

První inkasovaný gól a navíc první porážku přivodili Řekové lídrovi skupiny z Finska. Hosté přesto potvrdili prvenství ve skupině a postup. Jedinou branku utkání si do vlastní sítě vstřelil obránce Výrů Granlund.

Oproti měsíc starému klání udělal kouč Suomi Kanerva dvě změny v sestavě. Na post pravého beka se zařadil Granlund a ve středu zálohy nově operoval Kauko. Kanervův protějšek Anastasiadis, který si u Piratiko odbyl soutěžní debut, vsadil na brankáře Vlachodimose. Do základní jedenáctky se vrátil kapitán Torosidis s dalším obráncem Koutrisem a středopolaři Kourbelis s Fortunisem a Mantalosem.

Domácí mohli jít do vedení již po dvou minutách, kdy útočník Mitroglou usměrnil prudký míč hlavou jen těsně nad břevno. Následně se hra uklidnila a oba týmy operovaly s míčem především mezi šestnáctkami. Ve 22. minutě vzbudil trochu zrušení Mantalos, jenž odražený míč po rohovém kopu napálil podobně jako spoluhráč Mitroglou v první šanci zápasu nad bránu.

Po pětadvaceti minutích se Řekové znenadání dostali do vedení. Pelkasovu hlavičku po přesném centru z pravé strany vyrazil brankář Výrů Hradecký nešťastně do Granlunda, od nějž se kulatý nesmysl dostal do branky. Finové se z vlastní branky oklepali po pěti minutách, kdy se Tuominen zjevil zcela osamocen u penaltového puntíku, avšak obrovskou šancí trestuhodně pohrdl střelou vedle tyče.

Těsně před přestávkou se útoky přelévaly z jedné strany na druhou. Ve 32. minutě se do vzduchu zavěsil Kourbelis a o fous přestřelil. Čtyři minuty před koncem první půle se po rohovém kopu Piratiko dostal k hlavičce Sokratis a mnoho nechybělo, aby jeho pokus zapadl k tyči. I tak šli do kabin spokojenější Řekové.

Po změně stran toužili hosté vyrovnat a málem se jim to povedlo již v 51. minutě, kdy Tuominenova rána prosvištěla těsně kolem tyče. Na druhé straně přišel s odpovědí o dvě minuty později, ale ani on nezamířil přesně. Domácí se snažili kontrolovat míč a v 66. minutě převedli zajímavou akci, na jejímž konci však bylo opět nepřesné zakončení, tentokrát od Fortunise.

Finové se horko těžko dostávali do šancí a naopak se více museli soustředit na defenzívu. Hradecký si musel poradit s hlavičkou Koulourise a Fortunisovou střelou z přímého kopu. Žádný míč za svá záda již nepustil, a tak Finové udrželi potřebný výsledek k postupu.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
EverlastD

0:0

Reagovat
HullCity

Řekové udolali Finy, kteří stále nemají jistý postup...Hosté přesto potvrdili prvenství ve skupině a postup. Hezká práce...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele