Liga národů UEFA - Liga národů 2018/2019

Liga A - skupina 3, 4. kolo
14.10.2018 20:45 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Polsko - Itálie 0:1

V nejvyšším patře Ligy národů je již o jednom sestupujícím rozhodnuto. Skupině 3 totiž stačily právě tři zápasy, aby byl přesun národního týmu Polska o ligu níže definitivně stvrzen. Poslední tečkou byla domácí prohra s Itálií, která pod vedením nového kouče Roberta Manciniho doposud čekala na první vítězství, a i nyní se zdálo, že své výsledkové trápení znovu prodlouží. Až v nastaveném čase nakonec přece jen o triumfu hostí rozhodl Cristiano Biraghi.

Zatímco o třetím místě Poláků už není sporu, otázka vítěze skupiny stále zodpovězena není. V lepší pozici se však nachází Portugalsko, které je po dvou odehraných zápasech stoprocentní a bude tak před Italy hájit dvoubodový náskok, navíc se zápasem k dobru.

Domácí sice oproti nedávné prohře s Portugalci obměnili základní sestavu hned na šesti postech, ovšem ani takto rázné změny jim k lepšímu výkonu nepomohly. Italové od úvodních minut diktovali tempo hry a mohli se také velmi brzy ujmout vedení, kdyby Jorginhova rána neskončila jen na břevně. Další dobré příležitosti připadly Lorenzovi Insignemu, avšak drobný forvard Neapole nejprve poslal jemný oblouček jen na horní síť a následně stejně jako Jorginho orazítkoval brankovou konstrukci poté, co jej do úniku vyslal povedeným pasem Chiesa. Když pak brankář Szczesny vytáhl proti aktivnímu Jorginhovi výtečný zákrok, šlo se do kabin za bezbrankového stavu.

Ani po změně stran se na italské dominanci nic nezměnilo a nadále platilo, že kamenem úrazu Manciniho výběru je jen a pouze zakončení, jak záhy potvrdil Federico Bernardeschi, jenž hlavou nedokázal nasměrovat Chiesův centr mezi tři tyče. Teprve pak se ke slovu dostali i Poláci, když se do zakončení dostal Kamil Grosicki, ovšem brankář Donnarumma v klíčovém okamžiku obstál a dorážející Milik se již netrefil.

Vše tak směřovalo k remíze stejně jako v prvním vzájemném zápase obou celků v Itálii, což by znamenalo jistotu prvního místa pro Portugalce, jenže v druhé minutě nastavení se přece jen hosté dočkali. Rohový kop přizvedl na přední tyči Lasagna a Cristiano Biraghi svým prvním gólem v dresu národního týmu odstartoval bujaré italské oslavy.

Autor: Martin Kantor / skysports.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1-1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele