Konferenční liga UEFA - Konferenční liga

základní skupiny - skupina H, 5. kolo
30.11.2023 21:00 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

Radost hráčů Ludogorce (© AFP)

Ludogorec rozhodl duel s Trnavou v nastavení a ještě se tedy udržel ve hře o postup

Bulharský Ludogorec získal v úvodních třech duelech jen tři body a zdálo se, že ve velké konkurenci na postup nedosáhne, ovšem po cenném skalpu tureckého Fenerbahçe (2:0) zachránil výhru 2:1 na slovenské půdě díky gólu v páté nastavené minutě a jeho reálná šance tedy stále existuje. Klub z Razgradu doposud vybojoval devět bodů a momentálně je ve skupině H druhý o skóre před istanbulským konkurentem.

Svůj závěrečný duel odehraje na domácí půdě a čeká ho nebezpečný dánský Nordsjaelland, kterému rozhodně má co vracet - na jeho půdě totiž utrpěl málo vídaný debakl 1:7 a teď navíc půjde o udržení v evropských pohárech i v jarní fázi. Ludogorec bude muset vyhrát, aby skončil do kýženého druhého místa, remíza mu stačí jen v případě, že Trnava na závěr obere o body Fenerbahçe.

Houževnatý Spartak naopak pro letošek v evropských pohárech končí, s jediným získaným bodem je beznadějně poslední čtvrtý a tuto pozici opustit nemůže. V tomto čtvrtečním utkání však rozhodně nepředvedla špatný výkon a k bodovému zisku měla hodně blízko. Průběh zápasu nebyl hodně dlouhou dobu příliš zajímavý, nicméně v závěrečné dvacetiminutovce se s vyloženými šancemi doslova roztrhl pytel.

Hosté poprvé rozvlnili síť přesně v polovině úvodního dějství, jenže zásah Tekpeteye nakonec neplatil kvůli velmi těsnému ofsajdu. Svěřenci trenéra Georgiho Dermendžieva vládli na trávníku i v následujícím průběhu, ale i přes nespočet šancí se ne a ne prosadit. Zaslouženého gólu se přeci jen dočkali v 74. minutě, kdy Kwadwo Duah po skvělé finální kolmici od Tekpeteye vůbec na nic nečekal a ze středu pokutového území propálil bezmocného brankáře Takáče.

Spartak to ale nezabalil a za další čtyři minuty nečekaně vyrovnal, jelikož český krajánek Erik Jirka napřáhl z osmnácti metrů a jeho tečovaný skákavý pokus zapadl přímo do vzdálenějšího spodního růžku. Ludogorec odmítl obrovskou možnost na opětovné vedení v 86. minutě, neboť lotyšský rozhodčí Spasjoņņikovs nařídil v jeho prospěch pokutový kop za ruku Zeljkoviče, jenže penaltou pohrdl Olivier Verdon, který nepřekonal famózního Takáče.

Hrdinou bulharského favorita se nakonec stal střídající argentinský útočník Matías Tissera. Ten přišel na trávník teprve minutu před vypršením základní hrací doby a o úspěchu svého celku rozhodl v páté minutě nastavení, když po dalším zákroku Takáče stál ve správnou chvíli na správném místě a ze tří metrů chladnokrevně dorazil balón k pravé konstrukci.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele