Konferenční liga UEFA - Konferenční liga

základní skupiny - skupina H, 3. kolo
26.10.2023 21:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Jonas Jensen-Abbew (© AFP)

Trnava ani napotřetí nebodovala a rozjetému Nordsjaellandu podlehla o dvě branky

Trnava před reprezentační přestávkou předvedla srdnatý výkon proti tureckému Fenerbahce (1:2), nicméně na bodový zisk nedosáhla, a tentokráte opět odcházela ze hřiště zklamána v souboji s dánským týmem FC Nordsjaelland. Hostující výběr před třemi týdny doslova deklasoval bulharský Ludogorec (7:1) a teď naplnil papírové předpoklady, se šesti body se tak osamostatnil na druhém místě tabulky o tři body za stoprocentním konkurentem z Istanbulu.

Naopak slovenský zástupce utrpěl třetí porážku ze tří případů a s hrozivým skóre 1:8 je beznadějně poslední čtvrtý. Severský klub byl od samého začátku aktivnější, první větší možnost si vypracoval přesně v polovině úvodního dějství. Ve velmi dobré pozici se totiž zjevil pozdější střelec Christian Rasmussen, avšak proti jeho tvrdé přízemní ráně skvěle zasáhl pozorný gólman Takáč.

FC poprvé rozvlnilo síť ve 25. minutě, jenomže trefa Nygrena nakonec nebyla uznána kvůli předchozímu zpracování míče rukou. Ani ne o dvě minuty později se ve stoprocentní šanci zjevil agilní Rasmussen, jenomže i v tomto případě vytáhl Takáč fenomenální zákrok. Spartak mohl z ničeho nic prorazit přesně po odehrané půlhodině, ale přízemní pokus Mikoviče tečoval dobře postavený Ďuriš jen do pravé konstrukce.

Nordsjaelland se přiblížil k důležité výhře zhruba deset minut před přestávkou. Do vedení ho totiž dostal Jonas Jensen-Abbew, který po rohovém kopu Heye hlavičkoval ze středu šestnáctky přímo do levé šibenice. O pár minut později se na druhé straně vytáhl gólman Hansen proti bombě střídajícího Šuleka, favorit tohoto střetnutí definitivně rozhodl o svém úspěchu tři minuty po změně stran.

Druhý uklidňující zásah FC přidal Rasmussen, neboť po geniální narážečce se Schjelderupem obstřelil bezmocného Takáče z bezprostřední blízkosti. Ve zbývajícím průběhu nejprve napálil břevno Frese a pak nebyla uznána trefa Šuleka kvůli těsnému ofsajdu, v samém závěru nedokázal snížit ani Bernát svou kroucenou střelou z hranice pokutového území.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele