Konferenční liga UEFA - Konferenční liga

osmifinále - 1. zápasy
07.03.2024 21:00 CET
0 : 3
(0:1)
Stadión:
Lotto Park, Brusel

Reportáž

Dušan Tadić (© twitter.com/Fenerbahce)

Fenerbahce v čele s Batshuayiem dalo Royale Unionu lekci v efektivitě

Hráči Royale Unionu SG padli v úvodním osmifinále Evropské ligy na domácím hřišti s Fenerbahce 0:3. Bruselský celek inkasoval po povedeném úvodu z dorážky Michyho Batshuayie, který se po standardní situaci nacházel ve správný čas na správném místě. V závěrečné desetiminutovce ještě stihl zvýšit Jayden Oosterwolde a po něm z penalty Dušan Tadič, každá střela na bránu tak pro Turky byla gólová.

Union SG pokračoval v nadstandardních výkonech na evropské scéně, když v minulém kole play off prokázal obrovskou vyspělost a díky smazání dvougólového manka dokázal vyřadit silný Frankfurt. Na jeho půdu ale tentokrát přijel turecký gigant Fenerbahce, který po ponižující porážce 1:6 s Nordsjællandem ve skupinové fázi prohrál jen jednou z 19 soutěžních zápasů.

Belgický celek vstoupil do utkání aktivněji a zatlačil Fenerbahce na jeho obrannou polovinu. Kromě série rohových kopů si ale větší a nebezpečnější příležitosti nedokázal vytvořit, a tak přišla řada na klub z Istanbulu. Ve 20. minutě dokázal zmatku ve vápně po standardní situaci využít Batshuayi a po rychlém zpracování padajícího míče uklízel pod horní tyč. Druhou branku Turků mohl ve 44. minutě přidat Fred, jeho pokus ale brankovou konstrukci minul.

Saint-Gilloise nastoupili na turecký celek opět aktivně. Najít účinný recept na pevnou obranu Fenerbahce se jim ale nedařilo. Velmi blízko vyrovnání byl v 67. minutě Cameron Puertas, pěknou kombinační akci svého týmu ovšem zakončil ranou doprostřed brány. Naděje na zvrácení nepříznivého stavu definitivně utnul Belgičanům po dlouhé sólo akci Oosterwolde, který utekl domácí obraně a zakončil po zemi k pravé tyči. Třešničku na dortu v podobě třetí branky přidal z penalty Tadič.

Fenerbahce tak nakročilo k postupu, když v Bruselu zvítězilo. Odveta se odehraje 14. března v Turecku.

Autor: Livesport.cz / Adam Karmin

Komentáře (2)

Přidat komentář
Elmas

0:0

Reagovat
Bastaron

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele