Konferenční liga UEFA - Konferenční liga

základní skupiny - skupina G, 6. kolo
14.12.2023 18:45 CET
4 : 2
(1:1)

Reportáž

Radost hráčů PAOKu Soluň (© AFP)

PAOK nasázel Helsinkám v gólově bohatém utkání čtyři branky

PAOK Soluň zvládl svou roli a doma si poradil s Helsinkami, díky čemuž se udržel na prvním místě. Druhý Eintracht postupuje rovněž, tady nebylo moc co řešit. Nezaujatý divák ovšem musel zaplesat, neboť dnes byl svědkem ofenzivního galapředstavení s rovnou šesti přesnými zásahy!

Dneska to v Řecku bylo hodně divoké utkání a dlouho nebylo jasné, kdo nakonec vyhraje. Helsinky šly trochu překvapivě do vedení velmi brzy, ale ve druhé půli se složily. Domácím se povedlo během pouhých šesti minut dokonat obrat, který ještě v závěru potvrdil náhradník Murg. Poslední slovo sice měli hosté, ale k ničemu jim to nebylo.

Jedním z hlavních mužů na trávníku se stal brankář Mäenpää, který musel likvidovat první šance Konstanteliase už v úvodní minutě. Právě jeho tým ale vedl, protože v šesté minutě se trochu překvapivě hosté dokázali prosadit. Prakticky první šance Helsinek skončila gólem, když Hassane Bandé našel kanonýra Bojana Raduloviće a ten se jako první prosadil.

Tenhle vývoj utkání domácí PAOK rozhodně nečekal a bylo vidět, že ho to zaskočilo. Ne však na dlouho, protože deset minut před koncem první půle se skóre znovu měnilo. Soualiho Meïté nabil svému spoluhráči, kterým byl Magomed Ozdojev a ten přesnou ranou k tyči srovnal na 1:1.

Po změně stran se prakticky okamžitě dostavila domácí smršť, která rozhodla definitivně o vítězi. Ve 47. minutě nejprve Thomas našel Giannise Konstanteliase, jenž si připravil míč na střelu a poslal domácí do vedení. To následně jen o šest minut později navýšil Joona Toivio, který z pozice hostujícího kapitána uklidil míč nechtěně do vlastní brány.

Zapsat mezi střelce se mohl i Brandon Thomas osobně, ale asistent u druhé trefy svého týmu pálil v 56. minutě jen do rukavic připraveného brankáře Mäenpäy. Zkušený brankář si připisoval jeden zákrok za druhým a rozhodně se dnes večer nenudil ani na chvíli. Ještě pět minut před koncem ale znovu inkasoval. Po Taisonově nahrávce ho překonal čerstvý náhradník Thomas Murg, kterému vstřelení gólu trvalo jen deset minut od svého nástupu.

Poslední slovo ale měli přeci jen nakonec hosté, kteří se sympaticky nevzdali, i když prohrávali o tři branky. Minutu před koncem došlo totiž k faulu uvnitř šestnáctky a sudí pískal pokutový kop. K jeho exekuci se postavil střídající Përparim Hetemaj a pro tak zkušeného hráče nebylo problémem vybrat tu správnou stranu, kam poslat míč.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele