Konferenční liga UEFA - Konferenční liga

osmifinále - odvety
14.03.2024 18:45 CET
5 : 1
(3:0)

Reportáž

Radost hráčů PAOKu Soluň (© AFP)

Dinamu došla na řecké půdě energie, v ofenzivě PAOK alternoval mladý obránce

PAOK porazil v odvetném utkání osmifinále Konferenční ligy Dinamo Záhřeb na vlastní půdě 5:1, čímž smazal dvougólové manko z prvního zápasu a vybojoval postup. Tým ze Soluně, který už do šaten odcházel s náskokem tří branek, dovedl k úspěchu 20letý obránce Konstantinos Koulierakis, jenž asistoval u úvodního zásahu a sám se postaral o čtvrtou trefu domácích. Po tečované střele řeckého talentu navíc duel rozhodl vlastní gól Petara Sučiće ze 33. minuty.

Celek z hlavního chorvatského města si sice v průběhu sezony prošel krizí, aktuálně se však nacházel v herní pohodě. Svědčila o tom 11zápasová série bez porážky, během níž Dinamo vyřadilo v Konferenční lize Betis a výborně vykročilo i do osmifinále. PAOK totiž v Záhřebu dvakrát neuhlídal elitního kanonýra Bruna Petkoviće. Na dohánění dvougólového manka se navíc nenaladil dobře, když v domácí soutěži ztratil první příčku.

Do odvetného duelu však Řekové vstoupili s vervou a ve 20. minutě mohli jít do vedení. Andrija Živković si v šestnáctce přichystal míč do ideální pozice, rána ovšem těsně minula levou tyč. Chvíli nato se už domácí radovali, když balon z prodlouženého rohového kopu posadil nechytatelně pod břevno hlavičkující Abdul Rahman Baba. Herní převahu stvrdil PAOK po půlhodině zápasu, kdy si razantní střelu Koulierakise protečoval do vlastní sítě Sučić. Zaskočené Dinamo inkasovalo do pauzy ještě jednou. Nikým nehlídaný Brandon Thomas totiž poslal balon z krkolomné pozice přesně k levé tyči.

Plavi vpluli do druhého dějství gólově, když se z ostrého úhlu prosadil Arbër Hoxha. Tým ze Soluně si vzal tříbrankový náskok zpět v 73. minutě, kdy z malého vápna dorazil míč do odkryté sítě skvěle hrající mladík Koulierakis. Chorvatský celek si podkopal naděje na prodloužení v 88. minutě, kdy se po záchranné brzdě v šestnáctce prosadil z bílého puntíku Živković.

Vysokým vítězstvím tak PAOK zvrátil nepříznivou situaci a postoupil do dalšího kola. Jméno čtvrtfinálového soupeře se dozví 15. března.

Autor: Livesport.cz

Komentáře (3)

Přidat komentář
Bastaron

1:1

Reagovat
$dolar$

0:3

Reagovat
Elmas

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele