Konferenční liga UEFA - Konferenční liga

základní skupiny - skupina G, 4. kolo
09.11.2023 18:45 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

Radost hráčů PAOKu (© AFP)

Houževnatý Aberdeen v Soluni uspěl a domů si odváží cenný bod

Skotský outsider Aberdeen i na druhý pokus sehrál s favorizovaným řeckým PAOKem vyrovnanou partii a tentokráte už dosáhl na cenný bodový zisk. Před čtrnácti dny neudržel vedení 0:2 a hodně těžce kousal porážku 2:3 kvůli inkasovanému gólu v samém závěru, nicméně teď remizoval v Řecku 2:2. V tabulce skupiny G si sice připsal na konto svůj druhý bod a je třetí, na druhou stranu definitivně přišel o naději na postup.

PAOK po třech předchozích výhrách opět na trávníku dominoval, jenomže soupeř ho vyškolil z produktivity, protože ze dvou střel mezi tři tyče dvakrát skóroval. Domácí se sice udrželi na vedoucí pozici s deseti body, ale po překvapivé ztrátě se jejich náskok na druhý Frankfurt ztenčil na jediný bod. Hosté zaostávají právě za Eintrachtem o nedostižných sedm bodů a je tedy jasné, že na jaře v Konferenční lize již pokračovat nebudou.

Hosté stejně jako před dvěma týdny svého soupeře šokovali. Po necelé čtvrthodině hry totiž senzačně vedli, jelikož po parádním centru Devlina pohotově zakončil do levého spodního růžku dobře postavený Duk. Avšak PAOK postupně zvyšovalo své obrátky a kýženého vyrovnání se dočkalo přesně v polovině první půle, neboť zkušený brazilský záložník Taison využil brilantní narážečky Despodova a zblízka chladnokrevně rozvlnil síť.

Řecký celek po změně stran ještě přidal a hned na začátku závěrečného dějství si vytvořil dvě gólové možnosti, jenže dělovku Konstanteliase brilantně zneškodnil pozorný brankář Roos a ten si po následném rohovém kopu poradil i s razantním zakončením Koulierakise. Svěřenci rumunského trenéra Răzvana Lucescua přeci jen otočili vývoj v 67. minutě.

Do vedení je dostal střídající útočník z Tanzanie Mbwana Samatta, protože po přesném pasu Troosta-Ekonga hlavičkoval přímo k levé konstrukci. Aberdeen se ale nevzdal a za další tři minuty zařídil konečný nerozhodný výsledek Jamie McGrath, který svým nezištným přímým volným kopem zaskočil bránící zeď i dívajícího se gólmana Kotarskiho.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele