Konferenční liga UEFA - Konferenční liga

předkolo playoff - 1. zápasy
15.02.2024 18:45 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Ayoub El Kaabi (© Olympiacos F.C.)

Mendilibar křest ohněm zvládl a sázkou na zkušenosti potěšil navrátilce v hledišti

První zápas úvodního kola play off mezi Olympiakosem a Ferencvárosem nabídl těsnou výhru domácího celku po výsledku 1:0. Značná část utkání proběhla téměř bez šancí na obou stranách a vše směřovalo k bezbrankovému výsledku. Zkušený Ayoub El Kaabi se ale chopil otěží a v 83. minutě vstřelil jediný gól duelu. Druhá změna trenéra v tříměsíčním sledu se tak domácím začala vyplácet a štěstí přinesl i návrat diváků na Georgios Karaiskakis Stadium po předešlých nepokojích v Řecku.

Maďarská nejvyšší soutěž měla na rozdíl od té řecké zimní přestávku. Olympiakos se stále pohyboval v nejlepší čtveřici a nyní na Josého Luise Mendilibara čekal první test na pozici nového trenéra domácích. Nejlepší formou Ferencvárose oplýval Barnabás Varga, který za tři únorové ligové zápasy vstřelil hned pět branek, čímž si rozšířil střeleckou statistiku na 25 gólů v aktuální sezoně.

Právě maďarský kanonýr si mohl přidat další zásah do bohatého výčtu již ve druhé minutě, ale nepohlídal si své ofsajdové postavení a rozhodčí po zásahu videa gól odvolal. Celek z Pirea tak po návratu fanoušků na domácí stadion přežil hrozbu rychlého inkasování. První poločas navzdory svižnému začátku již mnoho fotbalového nenabídl, jediná velká šance byla k vidění v 33. minutě. Hlavičku Davida Carma ale bravurním zákrokem zlikvidoval Denes Dibusz.

Vyrovnaný zápas pokračoval také po přestávce. Ferencváros kopal krátce před uplynutím 60 minut tři rohové kopy za sebou, ale na všechny možné šance si počíhala obrana Olympiakosu. Trenéři na obou stranách si byli vědomi opatrného fotbalu svých celků, a proto vyslali na hřiště několik hráčů s bohatými zkušenostmi. Gólu se však dočkal El Kaabi ze základní jedenáctky. Osamocený Maročan v pokutovém území doklepl míč do sítě Ferencvárosu a zahájil oslavy fanoušků, které mohly pokračovat i po zápase, neboť stav 1:0 zůstal tím finálním.

Ferencváros tak na solidní venkovní formu z předchozího průběhu Konferenční ligy nenavázal a prohrál. Nepříznivý vývoj dvojutkání se pokusí zvrátit 22. února.

Autor: Livesport.cz / Josef Gotvald

Komentáře (1)

Přidat komentář
Bastaron

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele