Konferenční liga UEFA - Konferenční liga

osmifinále - 1. zápasy
07.03.2024 18:45 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Fredrik Gulbrandsen (© AFP)

Aktivní Bruggy si z Norska přívětivý výsledek neodvezly. Domácí spasila branka z nastavení

Fotbalisté Molde udolali po divokém závěru v úvodním osmifinále Konferenční ligy Bruggy 2:1. Norského zástupce poslal do vedení krátce před pauzou Halldor Stenevik, hosté však většinu času působili živějším dojmem, za což byli v závěrečné desetiminutovce odměněni penaltou a srovnávacím gólem. Štěstěna ovšem byla nakloněna seveřanům, neboť v nastaveném čase udeřil Fredrik Gulbrandsen a zařídil svému celku lepší výchozí pozici do odvety.

Norská nejvyšší soutěž sice byla uprostřed mezisezonní přestávky, přesto Molde prošlo poměrně suverénně přes Legii. Strůjcem úspěchu byl Gulbrandsen, jenž nastřílel více než polovinu ze šesti gólů v síti polského celku. Bruggy ztratily ve skupině jen dva body a respekt Seveřanů musely budit výsledky jejich venkovních duelů. Všechny tři totiž vyhrály, přičemž ten na půdě Besiktase vysoko 5:0.

Velmi dobře pro tým z Belgie mohl začít i zápas ve Skandinávii, když už v šesté minutě rozvlnil síť Michal Skóraš, nicméně o radost ze vstřeleného gólu ho nakonec připravil pomezní rozhodčí. Molde navíc muselo o chvíli později sáhnout k prvnímu střídání, poněvadž ve hře vinou zranění nemohl pokračovat Eirik Haugan. K první přesné trefě měl blízko i útočník Brugg Ferran Jutglá, jenže jeho hlavička těsně minula levou tyč. Nakonec to ale byli domácí, kteří se dostali do vedení po přízemní ráně k tyči z kopačky Stenevika.

Krátce po změně stran to byl opět Skóraš, kdo představoval nebezpečí pro domácí bránu. Tentokrát však jeho tečovaná střela těsně minula pravou tyč. Ve zbytku druhé půle už Molde spíše kontrolovalo hru a hosty do ničeho nepouštělo. Belgičané se další pořádné příležitosti dočkali až v samotném závěru, kdy po ruce Martina Linnese pokutový kop s přehledem proměnil Maxim De Cuyper, jenže v nastaveném čase ještě přišla odpověď z kopačky Guldbrandsena, a Molde tak nakonec dokázalo přece jen zvítězit.

Po závěrečném hvizdu Slováka Filipa Glovy tak Molde mohlo slavit půlku úspěchu. Rozhodující bitva o místenku ve čtvrtfinále Konferenční ligy je na programu 14. března.

Autor: Livesport.cz / Vojtěch Kryštof

Komentáře (2)

Přidat komentář
Elmas

2:0

Reagovat
Bastaron

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele