Konferenční liga UEFA - Konferenční liga

základní skupiny - skupina H, 4. kolo
09.11.2023 21:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Ludogorec (© AFP)

Ludogorec zaskočil suverénní Fenerbahçe a oživil tak své šance na jarní fázi Konferenční ligy

Ludogorec po úvodní výhře nad Trnavou (4:0) utrpěl neskutečný debakl 1:7 s dánským Nordsjaellandem a před čtrnácti dny neuspěl ani v Istanbulu s favorizovaným Fenerbahçe, ovšem stejného protivníka teď přivítal v Razgradu a nečekaně ho porazil 2:0. Domácí celek si tak upevnil třetí místo se šesti body a za dánským konkurentem zaostává o jediný bod, hosté i přes první ztrátu zůstávají první s devíti body.

Domácí celek hrál oproti předchozích dvěma zápasům mnohem lépe, a především v defenzivní činnosti nedělal žádné chyby. Ofenzivně laděné Fenerbahçe se tentokráte trápilo a směrem dopředu téměř nic nevymyslelo. Za celých devadesát minut byly k vidění jen tři přímé střely mezi tři tyče, bulharský outsider se však přiblížil k potřebnému vítězství krátce po odehrané čtvrthodině z vůbec první větší šance tohoto čtvrtečního utkání.

Prosadit se dokázal šestadvacetiletý polský špílmachr Jakub Piotrowski, jenž po nahrávce Nedjalkova napřáhl z dobrých pětadvaceti metrů a jeho nádherný projektil se odrazil od břevna přímo do sítě kolem dívajícího se brankáře Livakoviče. Domácí chtěli navýšit svůj náskok necelých pět minut před přestávkou, jenže vyloženou šanci rychlonohého Tekpeteye brilantně zneškodnil chorvatský strážce Livakovič.

Hosté byli v podstatě nebezpeční jen v úvodní čtvrthodině druhého dějství, ale přízemní pokus Batshuayie zlikvidoval gólman Sluga a stejný hráč pak v 56. minutě trestuhodně pálil pouze do břevna. Výběr vedený trenérem İsmailem Kartalem začal hrát s přibývajícím časem na stále větší riziko a v nastaveném čase na to doplatil druhým inkasovaným gólem. O překvapivé výhře Ludogorce rozhodl střídající Brazilec Rwan Seco, který po rychlém brejku nasměroval míč ve skluzu doprostřed poloprázdné branky.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele