Konferenční liga UEFA - Konferenční liga

základní skupiny - skupina H, 6. kolo
14.12.2023 18:45 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Radost hráčů Ludogorce (© AFP)

Ludogorec těsně udolal Nordsjaelland a zahraje si play-off o osmifinále KL

Bulharský Ludogorec předvedl ve druhé polovině skupiny H naprosto vynikající výkon a díky třetímu vítězství v řadě se nakonec probojoval do jarní fáze Konferenční ligy. V klíčovém střetnutí s dánským Nordsjaellandem dokázal skórovat zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem zásluhou polského krajánka Jakuba Piotrowského a po těsné výhře 1:0 tedy obsadil konečné druhé místo s dvanácti body.

Svěřenci trenéra Georgiho Dermendžieva navíc nebyli daleko ani od přímého postupu mezi nejlepší šestnáctku, neboť za vítězným Fenerbahçe zaostali jen vinou horšího skóre. FC v této skupině sice doma deklasovalo jak Ludogorec (7:1), tak i tureckého favorita (6:1), ale po této porážce v Evropě pro letošek končí, protože rázem kleslo na třetí nepostupovou příčku s deseti body.

Toto čtvrteční utkání se od samého začátku neslo v opatrném duchu a diváci se příliš vyložených možností nedočkali. Ta první byla k vidění ve 27. minutě, kdy domácí Duah po krásné narážečce napřáhl z hranice pokutového území, nicméně svou bombou pouze orazítkoval břevno. Severský vyzyvatel mohl z ničeho nic udeřit necelých deset minut před přestávkou, jenomže ránu Rasmussena odvrátil do zámezí pozorný brankář Padt.

Ihned po změně stran mířil příliš vysoko Seco, v 64. minutě na opačné straně selhal Nygren, protože z hranice brankového území hlavičkoval jen do levé tyče. Rozhodující okamžik tohoto střetnutí se zrodil v 79. minutě.

Postupovou trefu Ludogorce obstaral šestadvacetiletý Piotrowski, neboť po nahrávce Witryho napřáhl z více jak pětadvaceti metrů a ukázkově se trefil k levé konstrukci. Nordsjaelland mohl vsítit důležitou vyrovnávací branku o tři minuty později, avšak když Ingvartsen pálil z deseti metrů do levé tyče, tak se výsledek nezměnil.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele