Konferenční liga UEFA - Konferenční liga

základní skupiny - skupina F, 6. kolo
14.12.2023 18:45 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Joseph Paintsil (© AFP)

Genk porazil Čukarički, ale stejně končí až třetí

Genk si doma dokázal poradit s Čukarički, jenže mu to nakonec k ničemu nebylo. Maďarský Ferencvárosi totiž obral Fiorentinu o dva body a nakonec se umístil druhý, takže na Genk zbylo až třetí místo.

Genk byl doma postaven před jasnou misi - musel vyhrát a zároveň doufat v pomoc Fiorentiny v souběžně hraném utkání, aby postoupil. Opačné výsledky by ho vyřadily ze hry, což samozřejmě belgický celek nehodlal dopustit. Hosté naproti tomu hráli spíš jen o čest, maximálně o body do koeficientu. Je ale pravda, že od úvodu se domácí snažili dostat soupeře pod tlak a vlastně se jim to dařilo. Proto třeba donutili hostujícího brankáře Filipoviće k hrubce, kterou málem potrestal Yira Sor.

V osmé minutě už byli domácí blíž, protože Stanković fauloval ve vápně Alieu Faderu a sudí okamžitě pískal pokutový kop ve prospěch Genku. Jenže Joseph Paintsil, který se rozhodl pro exekuci, si vybral stejnou stranu, na kterou skočil i brankář Filipović! Hostující obrana v těchto chvílích nevěděla, kde jí hlava stojí, což podpořil další ranou do břevna Fadera.

Tuhle šanci ještě Filipović zneškodnil a dál byl pro hosty hrdinou číslo jedna, jenže ve 21. minutě i on už kapituloval. Fadera nabil svému kapitánovi Bryanu Heynenovi, který si s ničím hlavu moc nelámal a nádhernou ranou k šibenici poslal domácí tým do vedení! Jenže nebylo po utkání, protože po třiceti minutách Matías Galarza po pádu na zem kopačkou zasáhl zcela úmyslně protihráče a po zásahu VARu byl vyloučen!

Přesto byl Genk nadále aktivní a v 57. minutě zvýšil i v početním oslabení své vedení. Elegantní nahrávka do uličky oslovila Josepha Paintsila, který si kličkou poradil se střídajícím brankářem Belićem a zasunul míč do prázdné brány - 2:0.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

3:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele