Konferenční liga UEFA - Konferenční liga

základní skupiny - skupina C, 3. kolo
26.10.2023 18:45 CET
1 : 2
(1:2)
Stadión:
 

Reportáž

Konferenční liga (© AFP)

Astana si vyšlápla na Ballkani a pomohla Plzni. O výhře v Prištině rozhodla hlavička kapitána

Fotbalisté Astany porazili ve třetím kole skupiny C Evropské konferenční ligy FC Ballkani na jeho hřišti 2:1. Ofenzivní podívanou viděli fanoušci v samotném centru Prištiny již v první půli, k jejich nelibosti si však dva ze tří gólů připsali na svůj účet Kazaši. Ten rozhodující zaznamenal kapitán celku ze Střední Asie Abzal Beysebekov. Klub z Astany tak vybojoval první vítězství, čímž pomohl Viktorii Plzeň udržet si před večerním duelem v Záhřebu tříbodový náskok v čele tabulky.

Po dvou odehraných kolech se "plzeňská" skupina vyvíjela pro český klub velmi dobře, jelikož zaujímal první pozici. I FC Ballkani chtělo zabojovat o postupové příčky a díky výhře nad Dinamem v minulém utkání k tomu mělo dobře našlápnuto. Tentokrát Balkánci přivítali doma Astanu, která dosud prohrála jak s Chorvaty, tak s Viktorkou a v tabulce byla beznadějně poslední.

I přesto dokázali Kazaši svého soupeře překvapit a brzy udeřili. Přízemní centr propadl až ke Kamu Hovhannisyanovi, jenž z první sice mířil do středu brány, nicméně rána byla tak prudká, že ji Enea Kolici neudržel a inkasoval. Tým z Kosova však přispěchal s okamžitou odpovědí, když rychlý útok po rozehrávce hlavou přesně zakončil Edvin Kuč. Ve 23. minutě šla Astana opět do vedení. Na centr od rohového praporku si nejlépe naskočil Beysebekov a hlavičkou pod břevno vrátil mírnému outsiderovi náskok. Sympaticky hrající Kazaši svého protivníka k ničemu nepouštěli, naopak ještě ke konci půle zahrozili, když z dálky pálil Hovhannisyan, který však těsně minul levou tyč.

Balkánci si uvědomovali nutnost podat po změně stran lepší výkon. Nepříznivý výsledek se nejprve pokusil odvrátit Kuč dalekonosným projektilem, ten ovšem brankář bez problému pokryl. Blíže k vyrovnání byl Albin Berisha, jenž střílel z bezprostřední blízkosti, k jeho smůle však Josip Čondrič předvedl fantastický zákrok. Čas rychle utíkal a Kosovanům se nedařilo najít tu správnou cestu. Kazašská defenziva se nakonec dokázala náporu ubránit.

Ballkani tak domácí duel nezvládlo a porážkou si zkomplikovalo boj o postup do vyřazovací fáze. Oba celky si vzájemný zápas zopakují 9. listopadu, kdy se v odvetě střetnou na půdě Astany.

Autor: Livesport.cz / Lukáš Matoušek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele