Konferenční liga UEFA - Konferenční liga

základní skupiny - skupina G, 1. kolo
21.09.2023 18:45 CET
2 : 3
(1:0)

Reportáž

PAOK porazil HJK po obratu 3:2

PAOK Soluň nakonec přeci jen podle předpokladů porazil HJK Helsinky, přestože se jednalo o velmi tuhou bitvu. Domácí šli překvapivě do vedení v pětatřicáté minutě, kdy se prosadil Bandé. Hosté ale v průběhu druhého poločasu skóre otočili. Prosadili se Koulierakis, Despodov a Thomas. A právě trefa třetího jmenovaného se ukázala zvlášť důležitá, v samotném závěru totiž na 2:3 snížil Radulović.

První vrásky na čele domácího trenéra Korkeakunnase se objevily již ve třinácté minutě, kdy musel pro zranění střídat brankář Maenpaa. Jinak byli ale domácí o něco málo aktivnější a deset minut před pauzou udeřili z rohového kopu. Jeho zahrávání si vzal na starost Lingman, který našel na přední tyči nikým nehlídaného Bandého a ten už neměl problém překonat bezmocného Kotarskiho.

Druhá půle začala tlakem hostí, který vedl k vyrovnání. Parádní hlavičkou se po přímáku Despodova prezentoval Koulierakis a Soluň se svým soupeřem srovnala krok. To jí ale nestačilo a hnala se za vedoucí brankou. Tu zařídil v jednaosmdesáté minutě sám Kiril Despodov. A je potřeba říct, že branka to byla velmi nevídaná, skoro kuriózní. Na hranici velkého vápna se bulharský křídelník opřel do míče po zpětném pasu Baby a trefil tyčku tak zvláštně, že se míč nejprve odrazil před brankovou čáru, ale zpětnou rotací se následně dokutálel až za ni.

Pojištění vítězství v podobě třetí branky pak přidal ve čtvrté minutě nastavení Brandon Thomas. Ten uháněl do rychlého brejku společně se svým parťákem Taisonem, ten mu z pravé strany předložil míč a Španěl zblízka neměl nejmenší problém překonat Osta potřetí.

A gól to byl velmi cenný, o pár desítek vteřin později se totiž po faulu Troosta-Ekonga kopala penalta. Za domácí ji zahrával Radulović a bezpečně pod břevno ji proměnil. Tím už ale jen zkorigoval výsledek na 2:3, HJK Helsinky padly s PAOKem o jednu branku. V příštím utkání se řecký celek představí doma proti favoritovi skupiny, Frankfurtu, naopak Helsinky zajíždí k utkání do skotského Aberdeenu.

Autor: Filip Vítek / onlajny.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele