Konferenční liga UEFA - Konferenční liga

základní skupiny - skupina G, 4. kolo
09.11.2023 18:45 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Oslavy hráčů Frankfurtu (© AFP)

Eintracht si po těsné výhře v Helsinkách zajistil jarní fázi Konferenční ligy

Senzační vítěz Evropské ligy z roku 2022 Frankfurt se poslední dobou dostal do vynikající formy a o víkendu si například v lize snadno poradil s konkurenčním Unionem Berlín (3:0), i proto se teď na umělé trávě v Helsinkách čekal další ofenzivní koncert. Jasný favorit před čtrnácti dny deklasoval svého severského rivala 6:0, a i když tentokráte tak suverénní nebyl, tak díky brance Farèse Chaïbiho po odehrané půlhodině zvítězil nejtěsnějším poměrem 1:0.

Eintracht si tak připsal na konto třetí výhru ve skupině G a s devíti body si minimálně zajistil druhé místo zaručující play-off o osmifinále Konferenční ligy, navíc díky zaváhání suverénního PAOK s Aberdeenem (2:2) ztrácí na první místo řeckého klubu jediný bod. Naopak HJK zůstává na poslední čtvrté příčce s jediným bodem a jarní část se ho určitě týkat nebude, v tuto chvíli si to pouze rozdá o konečnou třetí pozici se skotským rivalem.

Svěřenci trenéra Dina Toppmöllera začali mnohem lépe a po necelých sedmi odehraných minutách si vytvořili obrovský závar před brankou soupeře, jenže balón nakonec do sítě neprotlačili. O svém "hubeném" úspěchu rozhodli ve 30. minutě, jelikož Chaïbi po krásné akci na křídle napřáhl od levého rohu pokutového území a jeho parádní technický pokus zaplachtil přímo do vzdálenější šibenice.

Neuběhlo ani dalších devět minut a stejný hráč dokonce skóroval podruhé, avšak tento jeho zásah neplatil vinou těsného ofsajdu. Chaïbi si vypracoval další obrovskou příležitost deset minut po přestávce, nicméně tváří v tvář nevyzrál na fantastického brankáře Mäenpääu. Domácí v závěrečné půlhodině přidali a překvapivě srovnat mohli hned dvakrát, ale Hostikka trestuhodně nepropálil gólmana Trappa a v samém závěru hlavičkoval Peltola o pár decimetrů nad břevno.

Autor: Viktor Sandev / uefa,com, livesport.cz, soccerway.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele