Konferenční liga UEFA - Konferenční liga

předkolo playoff - odvety
22.02.2024 21:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Ayoub El Kaabi (© Olympiacos F.C.)

Olympiakos se v Budapešti mohl znovu spolehnout na marockého kanonýra

Olympiakos zvítězil i v odvetném utkání prvního kola vyřazovací fáze Evropské konferenční ligy proti Ferencvárosi 1:0. Hráči týmu z přístavního města navázali na výsledek prvního utkání již v první půli, v jejímž samotném závěru vstřelil vítěznou branku z penaltového puntíku Ayoub El Kaabi, jenž se prosadil v posledních čtyřech zápasech hned pětkrát. V součtu obou vzájemných střetnutí to byly právě góly marockého útočníka, které rozhodly o postupu Řeků do osmifinále.

Olympiakos v domácí roli favorita sice uspěl, do odvety si však odvezl jen jednogólový náskok. Na duel v Budapešti se ovšem skvěle naladil o víkendu, kdy v domácí soutěži porazil silný PAOK vysoko 4:1. Naopak zelenobílí ligové povinnosti řešit nemuseli, a mohli se tak stoprocentně soustředit na odvetné klání.

Ani jeden z týmů si v úvodní půlhodině nedokázal poradit s obranou druhého, diváci tak na šanci museli čekat. To mohl změnit El Kaabi, jeho hlavička z dobré pozice ale letěla nad břevno. Za Olympiakos se pak v rámci vteřin objevili ve dvou stoprocentních šancích Konstantinos Fortounis a Daniel Podence, své pokusy zamířili ovšem mimo, respektive nad bránu týmu z Budapešti.

Neproměněných šancí ale nemuseli dlouho litovat, po hře rukou totiž nařídil rozhodčí penaltu ve prospěch týmu z Pirea. K pokutovému kopu se postavil El Kaabi a precizní ranou do levého dolního růžku poslal Olympiakos do vedení.

Domácí reagovali na už velmi reálné riziko vyřazení hned dvojím střídáním o půli, ani to ale nepřinesly požadovaný efekt. Zelenobíli se nemohli dostat ke střeleckým příležitostem, na uzdě je držela nepropustná obrana Thrylos. Ti navíc začali využívat k protiútokům čím dál více otevřenou defenzivu Ferencvárose.

Po jednom z nich se Fortounis prezentoval neuvěřitelnou střelou rabonou, byť původně asi myšlenou jako centr, kterou brankář Dénes Dibusz zachraňoval z šibenice na roh. Fradi ani v závěru střetnutí nenašli recept na defenzivu Olympiakosu a rozloučili se tak s letošním ročníkem Evropské konferenční ligy.

Olympiakos tak zvládl i odvetu v Maďarsku a po druhém vítězství si zajistil postup. O jeho soupeři rozhodne los, který proběhne v pátek 23. února.

Autor: Livesport.cz / Marek Spilka

Komentáře (2)

Přidat komentář
Elmas

1:2

Reagovat
Bastaron

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele