Konferenční liga UEFA - Konferenční liga

základní skupiny - skupina F, 1. kolo
21.09.2023 18:45 CET
3 : 1
(2:1)

Reportáž

Radost hráčů Ferencvárose (© AFP)

Ferencváros dvěma góly do šatny otočil utkání s Čukarički

Ferencváros dokázal na domácím stadionu zdolat srbské Čukarički v poměru 3:1. Skóre otevřeli překvapivě hosté, na úvodní branku Ivanoviće ale dokázali navázat Varga, Owusu a Pešić, čímž získali pro svůj tým téměř povinné tři body do tabulky skupiny F.

Utkání začalo drtivým tlakem domácího favorita, který se, hnán domácím publikem, dostal do vedení v desáté minutě. Abu Faniho centr ztečoval do branky Barnabás Varga, VAR ale odhalil těsný ofsajd maďarského forvarda a gól byl následně odvolán.

Po třiceti minutách se pak z první šance prosadili hosté, čímž šokovali celou Groupama Arenu. Nikčevićův centr krásně z první umístil k tyči brankáře Dibusze Ivanović a zajistil tak svému týmu překvapivé vedení. Hned o chvíli později mohl srovnat Owusu, Samurović ale jeho střelu z úhlu vytěsnil.

Těsně před pauzou se pak začaly dít věci. Ještě před dlouhatánským nastavením, způsobeným několika intervencemi VARu, vyrovnal po penaltě Varga. Pokutový kop byl nařízen po faulu střelce Ivanoviće na Owusua. To ale nebylo vše. V poslední minutě se po centru Abu Faniho dostal k míči ve vápně Varga, posunul jej na Owusua a Ferencváros díky jeho parádní ráně ještě do poločasu vedl.

Druhý poločas začal o poznání klidněji než ten první, až v osmašedesáté minutě se o velký vzruch postaral Pešić. Ten proti celku ze své domoviny pořádně zahrozil střelou z dálky a gólman Samurović se musel zaskvět.

Navýšení jednogólového náskoku však nakonec pro Maďary přeci jen přišlo. Deset minut před koncem stál na správném místě právě Pešić, ke kterému se odrazil projektil Lisztese. S tím si sice ještě hostující gólman poradil, srbský útočník mu už ale svou dorážkou pod víko nedal žádnou šanci.

Utkání se pak už spíše dohrávalo, Ferencváros si tak po výhře nad Čukarički připsal první očekávané tři body do tabulky. V dalším utkání bude zajíždět na hřiště Fiorentiny, Srbové přivítají doma belgický Genk.

Autor: Filip Vítek / onlajny.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele