Konferenční liga UEFA - Konferenční liga

základní skupiny - skupina H, 3. kolo
26.10.2023 18:45 CET
3 : 1
(1:0)

Reportáž

Fenerbahçe ani na potřetí nezaváhalo a doma porazilo Ludogorec

Po třech kolech je turecké Fenerbahçe bez ztráty kytičky a už v Bulharsku si bude moci zajistit postup do jarní fáze. Proti nevyzpytatelnému Ludogorci se dvakrát prosadil Miha Zajc, avšak skóre otevřel před koncem poločasu Michy Batshuayi. Pokud jde o hosty, ti jsou se třemi body až třetí.

Bookmakeři před zápasem favorizovali domácí a ti se podle toho také zařídili. Na stadionu Sukru Saracoglu se měnilo skóre poprvé až před koncem poločasu, a to po celkem vyrovnané partii. Turci sice drželi častěji balón, ale co do počtu střel na tom byly oba celky podobně. První možnost měli překvapivě hosté a ránu Rwana Seca musel fantasticky vyrazit brankář Egribayat. Jeho protějšek Sluga se činil až ve 28. minutě po střele Freda. Fenerbahçe pozvolně získávalo převahu a přineslo to ovoce.

Osudným se stal Ludogorci až moment z konce poločasu. Rychlý kontr od poloviny hřiště zakončil v šestnáctce Belgičan Michy Batshuayi a Fenerbahçe šlo do šaten za příznivého stavu.

Bulhaři neodehráli špatný poločas a určitě byli ve hře, jenomže začátek druhého dějství je nachytal nepřipraven a Fenerbahçe toho dokonale využilo. Obrana Ludogorce se nestačila zformovat a po centru z levé strany zůstal ve vápně neobsazený Zajc, který z druhé vlny zvýšil na 2:0. Jak se později ukázalo, byl to rozhodující moment celého utkání.

Hosté se ani po druhé inkasované brance sympaticky nevzdávali a naopak dokázali vývoj zápasu zdramatizovat kontaktním gólem. Bulhaři rozehráli rohový kop a poté, co balón propadl na malém vápně se nešťastně odrazil od stopera Rodriga Becaa do vlastní sítě. Ludogorec věřil, že kontaktní gól mu pomůže a že je v jeho silách minimálně vyrovnat.

Fenerbahçe na chvíli opravdu znervóznělo, ve skutečnosti ale hodlalo výsledek udržet. Závěrečná čtvrthodina totiž moc zajímavých momentů nepřinesla a kouskovaná hra vyhovovala domácím.

Definitivní pojistku vstřelilo Fenerbahçe až ve třetí minutě nastaveného času. Ludogorec se stihl po rychlém brejku vrátit, nicméně domácí to dokázali vykombinovat a utaženou ranou k tyči zpoza šestnáctky překonal brankáře Slugu znovu Zajc. Fenerbahçe si i ve třetím zápase připsalo vítězství a je na nejlepší cestě postoupit do jarní fáze. Ludogorec je se třemi body až třetí, ale v domácí odvetě bude moci Turkům porážku vrátit.

Autor: Ondřej Linhart / uefa.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele