Konferenční liga UEFA - Konferenční liga

základní skupiny - skupina H, 1. kolo
21.09.2023 18:45 CET
3 : 1
(2:0)

Reportáž

Michy Batshuayi (© AFP)

Nordsjaellandu nevyšel v Istanbulu začátek a favorizovanému Fenerbahçe tak podlehl o dvě branky

Dánský Nordsjaelland překvapil svými výkony v předkolech Konferenční ligy, když například na domácí půdě deklasoval srbský Partizan 5:0, nicméně vstup do skupinové fáze mu nevyšel. A po zpackaném prvním poločase prohrál 1:3. Domácí favorit naopak potvrdil vynikající formu a zvládl i sedmý letošní duel na evropské scéně. Všechny tři své góly teď stihl nasázet během úvodních sedmačtyřiceti minut.

Přitom Fenerbahçe od samého začátku volilo vyčkávací taktiku a ze statistického pohledu byl tento čtvrteční souboj nesmírně vyrovnaný. Každopádně svěřenci trenéra İsmaila Kartala vyškolili svého rivala z produktivity. První slibnou možnost si vytvořili pár desítek sekund po úvodním hvizdu, to když nebezpečná rána Yandase těsně minula prostor třech tyčí. Domácí však přeci jen otevřeli gólový účet ve 24. minutě.

K přímému volnému kopu z pravé strany se postavil Fred a svým nadýchaným pasem našel u přední tyčky hlavičkujícího Miguela Crespa, jenž pohotovou "rybičkou" usměrnil balón k protější konstrukci kolem dívajícího se brankáře Andrease Hansena. Istanbulský gigant od tohoto okamžiku výrazně ožil a svého vyzyvatele téměř nepouštěl z jeho vlastní půlky, přesně po odehrané půlhodině zvýšil svůj náskok zásluhou hvězdného Michyho Batshuayie.

Zkušený devětadvacetiletý belgický útočník převzal vynikající kolmici do běhu od aktivního Freda a při zakončení si věděl rady, neboť svůj přízemní pokus nezištně usměrnil do levého spodního růžku kolem pouze pozorujícího hostujícího strážce. Nordsjaelland se mohl vrátit do hry o bodový zisk necelých deset minut před přestávkou, jenomže prudkou ránu Ingvartsena skvěle zlikvidoval pozorný gólman Livakovič.

Domácí favorit definitivně rozhodl o svém úspěchu dvě minuty po změně stran. Rohový kop Yandase z pravé strany totiž propadl napříč pokutovým územím až k Serdaru Azizovi, který ze sedmi metrů nekompromisně napálil balón do sítě. Andreas Hansen znovu neměl žádnou šanci na úspěšný zákrok - 3:0. Hosté se v následujícím průběhu přeci jen trochu osmělili a alespoň čestného zásahu se dočkali v 55. minutě.

Oliver Rose-Villadsen po sérii odrazů obdržel finální pobídku proti noze od Tverskova a z bezprostřední blízkosti obstřelil vyběhnutého Livakoviče, míč zapadl přímo do vzdálenějšího spodního růžku. Výběr vedený koučem Johannesem Hoffem Thorupem se však v následujících minutách vůbec na nic nezmohl a vzhledem k velkému počtu šancí Fenerbahçe mohl být rád, že neprohrál mnohem větším rozdílem.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele